Danon d.o.o predstavio paletu proizvoda za zaštitu bilja

U Vukovaru je u siječnju tvrtka Danon d.o.o. je održala jedno od svojih zimskih predavanja za poljoprivrednike gdje je prisutne sudionike upoznala sa svojom novom paletom proizvoda sredstava za zaštitu bilja (SZB), kako bi pravovremeno uspjeli zaštiti svoj urod.

Proizvodni ciklus zahtjeva pravovremenu zaštitu pa je poljoprivrednicima uz pravilan odabir nekih od preparata što ih tvrtka Danon nudi za razne kulture  posebno naglašena pravovremenost aplikacije. Važnost upravo pravovremenosti primjene postiže se kroz preventivnu aplikaciju, a ne kada nastupi zakorovljenost i/ili napadi bolesti i štetnika. To je jedan od najvažnijih čimbenika zaštite bilja koji je i posebno naglašen.

Na ovom predavanju prezentrani su nova, kao i većpoznata SZB, te su predstavljeni  herbicidi: za zaštitu kukuruza: Cash 480 Sl, Dicash, Nic 4 OD, Rinidi WG i Mays Top Pack;  za zaštitu šećerne repe: Clap 300 SL; za zaštitu duhana, uljane repice te nekih povrtnih kultura Devrinol 45 FL, a za zaštitu žitarica i kukuruza Fluxyr 200 EC, dok je za zaštitu soje naglašen preparat Pantera QT, Pendus 330 EC se ističe zaštitom brojnih kultura; od voćarstva, vinograrstva do ljekovitog bilja, Sharmetrin za zaštitu krumpira, dok je Wish top predstavljen u zaštiti voća i vinograda.

Predstavljeni su i fungicidi Jaguar za suzbijanje bolesti u ozimoj pšenici, ječmu i pšenoraži te Khapo 80 WH za subijanje biljnih bolesti u voćarstvu.

Od insekticida je predstavljen Deltagri  te rodenticid Ratron GL.

Od sredstva posebne namjene predstavljeni su NU-film-17 i Mist control kao okvašivači te organsko mineralno gnojivo

I ovo zimsko predavanje potvrdilo je značaj informiranja poljoprivrednika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt