Clap 300 SL

Sistemično-kontaktni herbicid namijenjen suzbijanju širokolisnih korova u šećernoj repi, merkantilnom kukuruzu, ozimoj uljanoj repici, ozimoj i jaroj pšenici i ječmu.

CLAP 300 SL je selektivan sistemično-kontaktni herbicid namijenjen za suzbijanje širokolisnih korova iz porodice glavočika (Asteraceae), štitarki (Apiaceae) i mahunarki (Fabacea).
CLAP 300 SL se primjenjuje nakon nicanja usjeva, kada se korovi nalaze u razvojnoj fazi 2-6 listova, u slijedećim kulturama:
a) šećernoj repi, od stadija prvog pravog lista do stadija kada 30% biljaka zatvori redove (BBCH 11-33), u količini od 0,2-0,4 l/ha (20-40 ml u 10-40 l vode na 1000 m2). Smije se primjenjivati istovremenom s herbicidima na osnovi fenmedifama, desmedifama, etofumesata, metamitrona i kloridazona. Zbog nedovoljne selektivnosti sredstvo se ne smije primjenjivati u sjemenskoj šećernoj repi.
b) merkantilnom kukuruzu, nakon nicanja (post-em), u stadijima razvoja 3-6 listova kukuruza (BBCH 13-16), u količini od 0,2-0,33 l/ha (20-33 ml na 1000 m2). Smije se miješati s herbicidima na osnovi 2,4-D i dikambe.
c) ozimoj uljanoj repici, prije otvaranja cvjetnih pupova u količini od 0,2-0,33 l/ha (20-33 ml na 1000 m2). U ranijoj fazi razvoja korova koristiti niže, a u kasnijoj fazi više
preporučene doze.
d) ozimoj i jaroj pšenici i ječmu, za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova i za smanjenje zakorovljenosti nekim višegodišnjim širokolisnim vrstama: poljski slak (Convolvulus arvensis), poljski svinjak (Sonchus spp.), ptičji dvornik (Polygonum  aviculare) i ljepljiva bročika (Galium aparine). Primjenjuje se od stadija punog busanja pa do pojave drugog koljenca usjeva (25-32 prema ZCK skali) u količini od 0,3 l/ha
(30 ml na 1000 m2) uz utrošak 200-400 l škropiva/ha. Slama se ne smije koristiti za izradu komposta u proizvodnji povrća.

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

klopiralid, 300 g/l

tekući koncentrat za otopinu – SL

PREDNOSTI:

SPEKTAR DJELOVANJA:

Djelomično suzbija:

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

nepotpuno suzbija Polygonum vrste i višegodišnje širokolisne korove, ali im privremeno sprječava razvoj te se stoga koristi kao korektivni herbicid.

se primjenjuje prskanjem traktorskim ili leđnim prskalicama.

Smije se primijeniti samo jedanput godišnje na istoj površini. Kod primjene treba spriječiti zanošenje škropiva na sve susjedne širokolisne usjeve (duhan, suncokret itd.) i nasade (sprječavanje oštećenja). Ne koristiti sredstvo na lakim tipovima tala. Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena.

Zbog izrazite osjetljivosti na ostatke u tlu, nakon primjene sredstva, u jesen iste godine i u proljeće iduće godine ne smiju se sijati: lucerna, djetelina, mrkva, peršin, pastrnjak, salata i rajčica, dok se grašak smije sijati tek 16 mjeseci nakon primjene.

KULTURA KARENCA
Merkantilni kukuruz
70
Šećerna repa
0VP
Ozima uljana repica
0VP
Pšenica I ječam
0VP

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Međunarodni dan krumpira

Prvi Međunarodni dan krumpira obilježava se ovog 30. svibnja, a ustanovila ga je UN-ova Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) krajem prošle godine. Krumpir (Solanum

Pročitaj više »