Goltix® WG 70

Selektivni herbicid za suzbijanje većine jednogodišnjih širokolisnih korova i nekih jednogodišnjih monokotiledona u šećernoj repi.

Goltix WG 70 djeluje preko korijena i preko lista i može se primjeniti u šećernoj repi u svakom njenom razvojnom stadiju te na repu nema depresivno djelovanje, a ima produženo djelovanje na ljetni spektar korova.
Goltix WG 70 je selektivni herbicid za suzbijanje većine jednogodišnjih širokolisnih korova (osim ljepljive broćike (Galium aparine), slatkastog dvornika (Polygonum convolvulus), jednogodišnje resulje (Mercurialis annua) i nekih jednogodišnjih monokotiledona (jednogodišnje vlasnjače (Poa annua) i obične slakoperke (Apera spica-venti) u šećernoj repi:

u tri razdvojene (split) primjene:
• prvi puta nakon sjetve, a prije nicanja šećerne repe (pre-em) u količini 1 kg/ha;
• drugi puta kada repa razvije prvi par listova u količini 2 kg/ha;
• treći puta 7-14 dana nakon druge  primjene u količini 2 kg/ha.

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

metamitron, 70 %

● triazinoni, HRAC grupa: C1

Močive samodispergirajuće granule – koncentrat za suspenziju – WG

PREDNOSTI:

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

  • Maksimalna ukupna ukupna količina sredstva primijenjenog u split aplikacijama iznosi 5 kg/ha.
  • Korovi kod ponovnog ponika trebaju biti u stadiju kotiledona.
  • Sredstvo se primjenjuje u razmacima 7-14 dana.
  • Za suzbijanje velikog dvornika (Polygonum persicaria) i lobode (Chenopodium spp.) može se nakon nicanja repe koristiti u kombinaciji s herbicidima na osnovi fenmedifama, desmedifama i/ili etofumesata.
  • Radi suzbijanja travnih korova može se koristiti u kombinaciji s nekim od graminicida čija je primjena dopuštena u šećernoj repi.

1 u podijeljenoj (split) aplikaciji (trokratno). U manjim dozama primjenjuje se prije nicanja repe na lakšim i humusom siromašnijim tlima i nakon nicanja kada su usjev i korovi u ranijim razvojnim fazama.

Primjena iz aviona nije dozvoljena. Posljednji puta smije se primijeniti do kraja svibnja. U protivnom može oštetiti pšenicu kao sljedeći usjev. U slučaju ranijeg preoravanja površina, nakon 4 mjeseca od primjene sredstva smiju se sijati šećerna i stočna repa. Ne smije se primijeniti na usjev koji je oštećen od napada biljnih bolesti, štetnika ili nepovoljnih vremenskih uvjeta (pokorica, stagnirajuća voda, duže vlažno i hladno razdoblje).

Ne smije se miješati s tekućim gnojivima. Miješanje s herbicidima EC-formulacije na osnovi fenmedifama, desmedifama i etofumesata dopušteno je samo u uređajima koji omogućavaju stalno miješanje tijekom primjene.

KULTURA KARENCA
Šećerna repa
0VP

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Bolesti ozimih žitarica

Radi posljedica klimatskih promjena zadnjih nekoliko godina bilježimo iznad prosječno toplo, a istovremeno i vlažno jesensko-zimsko vrijeme, koje pogoduje vro ranoj pojavi nekih uzročnika bolesti

Pročitaj više »