Goltix® Gold

Selektivni zemljišni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u šećernoj i stočnoj repi.

GOLTIX GOLD djeluje preko korijena i preko lista i može se primjeniti u šećernoj repi u svakom njenom razvojnom stadiju te na repu nema depresivno djelovanje, a ima produženo djelovanje na ljetni spektar korova. GOLTIX GOLD je selektivni zemljišni herbicid namijenjen za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih
korova u šećernoj i stočnoj repi. Primjenjuje se:
 – u podijeljenoj (split) aplikaciji na sljedeći način:
a) u tri razdvojene (split) primjene:
– prvi puta nakon sjetve, a prije nicanja šećerne repe (pre-em) u količini 2 l/ha,
– drugi puta kada repa razvije prvi par listova u količini 1,5 l/ha,
– treći puta 7-14 dana nakon druge primjene u količini 1,5 l/ha;
b) u dvije do tri razdvojene (split) primjene:
– prvi puta u stadiju razvijena dva prava lista repe, a korovi u stadiju kotiledona, u količini 1,5 l/ha (ili 1 l/ha),
– drugi puta 7-14 dana nakon prve  primjene u količini 1,5 l/ha (ili 2 l/ha),
– po potrebi treći puta 7-14 dana nakon druge primjene u količini 2,0 l/ha.

Najbolji učinak suzbijanja postiže se ako su korovi u razvojnoj fazi kotiledona. U manjim dozama primjenjuje se prije nicanja repe na lakšim i humusom siromašnijim tlima i nakon nicanja kada su usjev i korovi u ranijim razvojnim fazama.
Utrošak vode: 200-400 l/ha
Način primjene: prskanje traktorskim prskalicama

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

metamitron, 700 g/l

● triazinoni, HRAC grupa: C1

koncentrat za suspenziju- SL

PREDNOSTI:

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

  • Goltix® Gold je unaprijeđena SC-formulacija i patentirana receptura (Europski patent EP 1228692). Inovacije u Goltix® Gold-u ogledaju se u izuzetno fino mljevenoj aktivnoj tvari metamitron (micro-mill-tehnologija) čime je poboljšana pokrovnost preparata. Druga inovacija se ogleda u dodavanju posebno čistih, dugolančanih, nezasićenih masnih kiselina, koje doprinose poboljšanju UV-stabilnosti aktivne tvari. Obje inovacije zajedno doprinose boljoj adsorpciji preko lista korova i izraženijem djelovanju na korove u odnosu na staru SC formulaciju, a zadržana je i dalje visoka tolerantnost šećerne repe prema ovom hebicidu.
  • Maksimalna ukupna količina sredstva primijenjenog u split aplikacijama iznosi 5 l/ha.
  • Korovi kod ponovnog ponika trebaju biti u stadiju kotiledona.
  • Optimalna temperatura za tretiranje je 18-22°C i kada nije jaka sunčeva svjetlost (kasno poslije podne). O ovome posebno voditi računa ako se primjenjuje u kombinaciji sa sredstvima na bazi etofumesata i fenmedifama. Nakon 4 sata kiša ga ne ispire.
  • Sredstvo se primjenjuje u razmacima 7-14 dana.

1 u podijeljenoj (split) aplikaciji (dvokratno ili trokratno) u najvećoj ukupnoj količini sredstva do 5,0 l/ha.

U slučaju propadanja usjeva tri mjeseca nakon primjene sredstva GOLTIX GOLD smiju se sijati/saditi sve kulture.

Sredstvo GOLTIX GOLD smije se koristiti najviše jedanput godišnje u podijeljenoj (split) aplikaciji (dvokratno ili trokratno) na istoj površini. Ukupna količina sredstva ne smije preći 5,0 l/ha. Ne koristiti tretirane usjeve kao hranu za životinje u slučaju propadanja ili prorjeđivanja usjeva. Primjena iz zraka nije dopuštena.

Ulazak radnika na tretirano područje dopušten je 3 dana nakon primjene sredstva. Ulazak životinja na tretirano područje dopušten je 3 dana nakon primjene sredstva.

SPEKTAR DJELOVANJA:

Dobro suzbija:

Dobro suzbija samo kod 3 razdvojene post-em primjene:

Djelomično suzbija:

Od travnih korova suzbija:

KULTURA KARENCA
Šećerna repa
0VP
Stočna repa
0VP

Proširenje primjene na male kulture:

Primjenjuje se jedanput u podijeljenoj (split) aplikaciji u tri razdvojene (trokratne) primjene na sljedeći način:
– prvi puta nakon sjetve, a prije nicanja cikle (pre-em) u količini 2 l/ha, – drugi puta kad cikla razvije prvi par listova u količini 1,5 l/ha, – treći puta 5-8 dana nakon druge primjene u količini 1,5 l/ha. Utrošak vode: 200-400 l/ha. Broj primjena u vegetacijskoj sezoni: 1 u podijeljenoj (split) aplikaciji (trokratno) Način primjene: Prskanje traktorskim i leđnim prskalicama korovi kod ponovnog ponika trebaju biti u stadiju kotiledona. Sredstvo se primjenjuje u razmacima 5-8 dana. Maksimalna ukupna količina sredstva primijenjenog u split aplikaciji iznosi 5 l/ha. Od travnih korova suzbija jednogodišnju vlasnjaču (Poa annua) te suzbija jednogodišnje širokolisne korove, osim broćika (Galium spp.) i japanskog dvornika (Fallopia japonica).

Primjenjuje se jedanput u količini od maksimalno 1,8 l/ha nakon sjetve, a prije nicanja špinata i blitve. Utrošak vode: 300 l/ha. Broj primjena u vegetacijskoj sezoni: 1 Način primjene: Prskanje traktorskim i leđnim prskalicama Od travnih korova suzbija jednogodišnju vlasnjaču (Poa annua) te suzbija jednogodišnje širokolisne korove, osim broćika (Galium spp.) i japanskog dvornika (Fallopia japonica).

56 dana za špinat i blitvu. Osigurana je vremenom primjene u cikli.

3 dana za blitvu, špinat i ciklu. Ulazak životinja na tretirano područje dopušten je 103 dana nakon primjene sredstva.

Sredstvo GOLTIX GOLD u cikli se smije koristiti najviše jedanput godišnje u podijeljenoj (split) aplikaciji, odnosno trokratno, a ukupna količina sredstva ne smije prijeći 5,0 l/ha. Dozvoljena je samo jedna primjena u špinatu i blitvi, a ukupna količina sredstva ne smije prijeći 1,8 l/ha. Ne koristiti tretirane usjeve kao hranu za životinje u slučaju propadanja ili prorjeđivanja usjeva. Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Svjetski dan vode

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Cilj svjetskog dana vode je upozoriti i podići svijest o 2 milijarde ljudi koji žive bez pristupa pitkoj

Pročitaj više »