Mist - control®

Pomoćno sredstvo – dodatak škropivima, sredstvo za sprečavanje zanošenja i povećanje depozita škropiva.

Mist-control smanjuje zanošenje (“drift”) i učinkovito poboljšava depozit unutar namijenjenog područja prilikom primjene sredstava za zaštitu bilja, odnosno pesticida.
Djelovanje i primjena:
MIST-CONTROL je pomoćno sredstvo, dodatak škropivima, sredstvo za sprečavanje zanošenja I povećanje depozita škropiva unutar namijenjenog područja prilikom primjene sredstava za zaštitu bilja, odnosno pesticida.
MIST-CONTROL će značajno smanjiti, ali ne i potpuno ukloniti svu izmaglicu odgovornu za zanošenje škropiva prilikom primjene.
Upotrebljava se kao dodatak svim škropivima u količini od 250 ml do 1 litre, ovisno o vrsti i načinu primjene (Vidi: Tablica dozacija).

Tablica dozacija:

RADNI PRITISAK

SAPNICE (DIZE)

DOZACIJA MIST-CONTROL™ (U 100 L ŠKROPIVA)

Niski (ispod 2 bara)

Sapnice (dize) s lepezastim mlazom Asimetrične sapnice (dize) s velikom potrošnjom vode

250 ml – 750 ml

500 ml – 750 ml

Srednji

(2-3,5 bara)

Sapnice (dize) s lepezastim mlazom Asimetrične sapnice (dize) s velikom potrošnjom vode Ručni pištolji sa sapnicama (dizama) šupljeg konusa

500 ml – 750 ml

500 ml – 1.0 l

750 ml – 1.0 l

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

polivinil polimer, 2%

Koncentrat za emulziiju – EC

PREDNOSTI:

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

 • odaberite točnu dozu iz gornje tablice,
 • u spremnik uređaja za primjenu koji je napunjen do pola potrebnom količinom vode i u kojem je uključena mješalica dodati potrebnu količinu sredstva za zaštitu bilja i MIST-CONTROLA uz obavezno poštivanje slijedećeg redoslijeda miješanja
 • sredstva za zaštitu bilja, odnosno pesticide u obliku močivih prašiva uvijek dodati u spremnik prije MIST-CONTROL-a, a pesticide u tekućim formulacijama nakon što ste u spremnik dodali MIST-CONTROL,
 • močiva prašiva trebaju biti potpuno raspršena prije dodavanja MIST-CONTROL-a u spremnik uređaja za primjenu,
 • točnu dozu MIST-CONTROL-a polagano ulijte u vrtložnu zonu spremnika ili na površinu tijekom punjenja spremnika,
 • ako koristite dodatne aditive za škropivo, kao NU-FILM-17, treba ih dodati nakon MIST-CONTROL-a,
 • za maksimalno djelovanje MIST-CONTROL-a pH škropiva treba biti niži od pH 11,
 • dopuniti spremnik uređaja za primjenu preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje,
 • nastavite miješati škropivo najmanje 2 minute prije nego započnete s primjenom škropiva,
 • nastaviti miješati za vrijeme tretiranja i eventualnog stajanja u polju. Pripremljeno škropivo utrošiti istog dana.

   – Proizvod koristiti u skladu s dobrom poljoprivrednom praksom, što uključuje korištenje ispravnih i pravilno podešenih uređaja za primjenu.
   – Ne primjenjivati pri visokim temperaturama.
   – Primjenjivati kada su temperaturni i ostali okolišni uvjeti pogodni za primjenu, kako bi se postigli željeni rezultati.

Kompatibilan s većinom komercijalnih fungicida, insekticida, herbicida i folijarnih gnojiva. Preporuča se provesti pokuse miješanja u slučaju miješanja s više sredstava.

Rizik od zanošenja (drifta) prilikom primjene škropiva varira ovisno o tipu pesticida, uvjetima aplikacije, te vegetaciji u blizini tretiranog područja. Prilikom primjene škropiva moraju se poštivati pravila dobre poljoprivredne prakse. MIST-CONTROL™ će značajno smanjiti, ali ne i u potpunosti ukloniti zanošenje. Minimizacija zanošenja obveza je osobe koja primjenjuje sredstvo za zaštitu bilja (pesticid). U tablici je prikazan sažetak preporučenih postupaka za smanjenje šteta od zanošenja koje treba uvijek primjenjivati. No najvažnije je, ako postoji bilo kakva sumnja da bi aplikacija mogla dovesti do štetnog zanošenja, odgoditi primjenu.

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Svjetski dan vode

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Cilj svjetskog dana vode je upozoriti i podići svijest o 2 milijarde ljudi koji žive bez pristupa pitkoj

Pročitaj više »