Green Power
Energetski obogaćen prirodni pripravak za folijarnu ishranu bilja, gnojivo na bazi ugljičnog dioksida.
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/kosticavo-voce-2.png)
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/jezgricavo-voce-2.png)
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/02/povrce.png)
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/ratarske-kulture-2.png)
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/ukrasno-bilje-2.png)
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/vinova-loza-2-1.png)
GREEN POWER je mješavina prirodnih minerala, kalcijevih i magnezijevih, proizvedenih nanotehnologijom, (tribomehaničkom aktivacijom pripravka).
Djelovanje i primjena:
– GREEN POWER se primjenjuje isključivo preko lista (folijarno) na svim: ratarskim kulturama, voću, povrću, vinogradarstvu, maslinarstvu, cvijeću, travnatim i šumskim površinama.
– Kod pripreme za prskanje GREEN POWER treba dobro promućkati te naliti u prskalicu napunjenu potrebnom količinom vode. Prilikom prskanja potrebno je držati uključenu mješalicu. Nije potrebno dodavanje okvašivača.
– Pripremljena otopina nanosi se na biljke (list) u obliku fi ne magle (aerosola) u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima po suhom i mirnom vremenu raznim tipovima prskalica i zamagljivača.
Primjenom GREEN POWER-a ostvaruje se:
● Povećanje uroda, količine suhe tvari i šećera u suhoj tvari.
● Ubrzana opskrba biljke hranjivima.
● Brži oporavak nakon mehaničkih oštećenja bilja (led, tuča, napad štetočina).
● Poboljšanje organoleptičkih svojstava (boje, okusa, mirisa).
● Brže dozrijevanje plodova.
● Produženje vitalizacije biljke i povećanje njene prirodne otpornosti.
● Produženje vremena skladištenja plodova (zbog više suhe tvari).
● Smanjenje potrebe za vodom (lakše podnošenje stresa izazvanog sušom).
● Smanjenje potrebe za pesticidima.
● Pomoć u svim stresnim situacijama (suša, niske temperature, tuča). Izuzetno brza revitalizacija.
AKTIVNA TVAR | FORMULACIJA |
kalcijevi i magnezijevi minerali | Koncentrat za emulziiju – EC |
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/des-26.png)
PREDNOSTI:
- Folijarna ishrana bilja
- Povećanje uroda
- Povećanje količine suhe tvari
- Povećanje šećera u suhoj tvari
- Brži oporavak biljke
- Brže dozrijevanje
- Smanjena potreba za vodom
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/02/slika-za-prednosti.jpg)
NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:
GREEN POWER je prirodni mineral, potpuno ekološki, nije fi totoksičan, nema karenci i ne možemo ga predozirati.o.
Dozvoljeno je mješanje sa svim uobičajenim sredstvima za zaštitu (osim onih na uljnoj bazi).
Pozitivno nabijene mikronske čestice pripravka, prskanjem ulaze kroz stome u biljke, direktno mijenjajući energetski potencijal biljaka, na taj način ubrzavaju biokemijske reakcije, odnosno metabolizam biljaka. Karbonati hidratiziraju unutar puči, mijenjajući ph lista, razlažući se u okside i CO2. Povećavanjem koncentracije CO2 u listu značajno se inicira fotosinteza, izgradnja oganskih spojeva, te ubrzava usvajanje hranjiva i vode. Produkt razgradnje karbonata je kalcij koji se direktno ugrađuje u tkivo biljaka, a kao antioksidans osigurava značajniju otpornost na intenzitet napada bolesti i štetočina. Magnezij se direktno ugrađuje u kloroplaste koji dodatno povećava učinak fotosinteze. Promjenom ph biljke povećavaju se fizikalni i biokemijski procesi u metabolizmu biljaka, i samim tim usvajanje hranjiva i vode. Promjenom ph lista, smanjuju se uvjeti za razvoj mikroorganizama, pa se samim tim znatno smanjuje i intenzitet napada bolesti.
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2021/01/ga1-19-768x212.png)
Danon katalog možete preuzeti ovdje:
VIJESTI
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2022/07/aedes-aegypti-1351001_640-e1657197980609.png)
Komarci i muhe – leteće napasti
Komarci su skupina insekata u koju se ubraja oko 3500 različitih vrsta rasprostranjenih po cijelom svijetu. Pripadaju obitelji Culicideae, redu Diptera. Ovi mali, dvokrilni, dugonogi
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2024/06/WFSD22_fruit-1-300x248.jpg)
7. LIPNJA, SVJETSKI DAN SIGURNOSTI HRANE
Svjetski dan sigurnosti hrane – 7. lipnja. Obilježavanjem ovog dana Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) nastoje potaknuti
![](https://danon.hr/wp-content/uploads/2024/05/cc9934en.pdf-212x300.jpg)
Međunarodni dan krumpira
Prvi Međunarodni dan krumpira obilježava se ovog 30. svibnja, a ustanovila ga je UN-ova Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) krajem prošle godine. Krumpir (Solanum