Smeđi štakor

ŠTAKOR SELAC (Rattus norvegicus) – potječe iz Azije, a sada je kozmopolitska vrsta. Veći od je od crnog štakora, sa leđima smeđe ili crvenkaste boje. Živi u područjima blizu voda i u naseljima, posebno voli kanalizacijske cijevi, podrume, vlažne staje i brodove. Djelatan je najviše u sumrak i noću, ali ponekad i danju. Dobro pliva i roni. Gnijezdo gradi u različitim materijalima na vlažnijim terenima. Leglo ima više ulaza na različitim nivoima koji su spojeni labirintom hodnika što može dovesti do urušavanja posebice starijih i napuštenih obje objekata.

Prema načinu ishrane je svejed ali neće uzeti hranu koju ne poznaje. Voli meso pa tako ponekad napada mlade piliće, patke i zečeve ako su mu dostupni. Nije agresivan, ali će napasti ako se osjeća ugroženim. Pari se između ožujka i kolovoza. Ženka nosi mlade 22 do 24 dana, a koti se 5 – 7 puta godišnje. U svakom okotu se nalazi 6 – 12 mladih koji postanu spolno zreli kroz 75 dana, odnosno 2 – 3 mjeseca.

Brody® 2.5 paste - svježi mamac

brodifakum, 0,0025%

Gotovi, meki rodenticidni mamci u obliku paste za suzbijanje štetnih glodavaca.
Rodenticid, vrsta biocidnog pripravka 14.

Brody® 2.5 block - parafinski blokovi

brodifakum, 0,0025%

Gotovi mamci za suzbijanje štetnih glodavaca u obliku blokova. Rodenticid, vrsta biocidnog pripravka 14.

TEMO-BI®

Ljepilo za miševe i štakore. Deratizacijsko ljepilo

Kolrat ploče

Ljepljiva klopka za miševe i štakore. Gotova, ljepljiva klopka za hvatanje miševa i štakora.

Go-in Big

Klopka za zatrovane mamce – deratizacijska kutija (za miševe i štakore)

Cayman

Klopka za zatrovane mamce – deratizacijska kutija (za miševe i štakore).

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Uncategorized

Važna obavijest

Poštovani kupci, obavještavamo Vas da će 24.10.2023., 25.10.2023. i 26.10.2023. u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00, započeti radovi na izvanrednom održavanju asfaltiranja Ledinske ulice.

Pročitaj više »

Bespovratna sredstava se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020.