Kontaktni akaricid za suzbijanje zimskih jaja i ličinki crvenog voćnog pauka u nasadima jabuka, krušaka i vinove loze te ličinki crvenog pauka na ukrasnom bilju i salatnom krastavcu.

Aktivna tvar: klofentezin, 500 g/l
Formulacija: tekući koncentrat za suspenziju – SC

Djelovanje i primjena:

Apollo® 50 SC je selektivni akaricid za suzbijanje:
zimskih jaja crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) u nasadima jabuka i krušaka, u količini 0,4 l/ha uz utrošak najmanje 1500 l škropiva/ha (40 ml u 150 l vode na 1000 m2). Tretiranje treba obaviti u trenutku izlaženja ličinki iz zimskih jaja. Za suzbijanje ljetnih jaja i mladih pokretnih razvojnih oblika pauka u količini 0,4 l/ha uz utrošak od najmanje 1500 l/ha škropiva (40 ml u 150 l vode na 1000 m2). Tretirati treba kada se na listu nalaze najviše 2-3 pokretna mlada razvojna oblika pauka.
 -zimskih jaja crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) u nasadima vinove loze (vinske sorte) u količini 0,4 l/ha uz utrošak 1000 l škropiva/ha (40 ml u 100 l vode na 1000 m2). Tretirati treba u trenutku izlaženja ličinki iz zimskih jaja. Dozvoljena je najviše jedna primjena godišnje. Maksimalno dozvoljena količina sredstva je 0,4 l/ha.
crvenog pauka (Tetranychus spp.) na salatnom krastavcu i ukrasnom bilju u količini 0,4 l/ha. 
Tretirati treba kod pojave prvih mlađih razvojnih pokretnih oblika paukova uz najviše dva tretiranja u vegetaciji u razmacima od najmanje 14 dana.

 Ograničenja:
Sredstvo se smije koristiti najviše 1 puta godišnje u maksimalnoj količini 0,4 l/ha (200 g aktivne tvari/ha).
Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena.

Karenca: 
3 dana za salatni krastavac (u polju i zaštićenom prostoru), 28 dana za vinovu lozu, 35 dana za jabuke i kruške.

Proširenje primjene na male kulture: kupina, malina,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt