Proljeće i poljoprivredne aktivnosti

I ovoga nas proljeća prati nepredvidivost prirode; rani jutarnji mrazevi su skoro svakodnevni.  Vrijeme je za svakodnevno promatranje uroda, kako bi na vrijeme spriječili i suzbili bolesti i štetočine.
Zbog nižih temperatura tek posijane proljetne kulture sporo napreduju, ali je za  očekivati je kako će porastom temperatura buknuti i korov, naročito termofilni, pa na to treba obratiti posebnu pažnju.

U fazi zaštite šećerne repe preporučamo korištenje Goltix® WG70 ili Goltix® Gold, jednih od najpopularnijih sredstva u zaštiti šećerne repe od korova. Ako ih još niste do sada koristili  preporučamo da ga dodate u predstojećim aplikacijama čime će biti suzbijen veći dio nikli, a što je važnije i zaustavljen rast i razvoj budućih korova pa će repa biti čista i u vrijeme ljeta!

Pšenica je pred cvatnju pa je sada i najbolje vrijeme za zaštitu od bolesti i štetnika , a naročito bolesti klasa. Jedno od najefikasnijih rješenja u zaštiti pšenice su fungicidi Custodia® , Zakeo® Xtra i Seguris® Xtra. Uz primjenu tih fungicida, poželjna je upotreba i insekticida Poleci® za suzbijanje žitnog balca, ali drugih štetnih insekata.

Kukuruz se teško oporavlja od niskih temperatura pa će sigurno i njegov rast i razvoj biti usporen. Preporučili bi da sačekate sa aplikacijom herbicida dok se ne oporavi, a kada se oporavi preporučujemo herbicide koji se koriste u zaštiti kukuruza.

 Na našoj stranici Danon.hr dostupne su informacije o svim našim proizvodima, a također smo i na raspolaganju za sva pitanja i upute koje su Vam potrebne !

DANON -TIM

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt