Zaštita strnih žitarica

VRIJEME PRIMJENE PREPARAT KONC. ili DOZA NAPOMENA
Tretiranje strništa – nakon žetve pšenice, ječma, raži, zobi
4 – 6 l/ha
Jednogodišnji i višegodišnji širokolisni i travni korovi
Nakon sjetve, prije nicanja ili nakon nicanja (2-3 lista do početka busanja) – ozima pšenica, ječam, triticale, raž
4 - 6 l/ha
Jednogodišnji travni i neki širokolisni korovi
Nakon nicanja – ozima i jara pšenica, ječam, zob, raž, triticale 3 lista do pojave zastavice
0,4 – 0,8 l/ha
Jednogodišnji i višegodišnji širokolisni korovi
Nakon nicanja – ozima i jara pšenica, ječam od punog busanja do pojave drugog koljenca usjeva
0,3 l/ha
Jednogodišnji i višegodišnji širokolisni korovi
Pojavom štetnika na pšenici; nakon pojave ličinki, od početka formiranja klasa do 30% razvijenog klasa (BBCH 50-53) – pšenica
0,3 l/ha
Žitni balac (lema), lisne uši
Nakon pojave štetnika – pšenica, ječam, zob
0,26 kg/ha
Lisne uši
Sredina busanja do 2. koljenca Početak klasanja do pune cvatnje - Pšenica, ječam, pšenoraž Od početka vlatanja do kraja cvatnje(BBCH 30-69)
1-1,25 l/ha
Pepelnica, septoria (smeđa pjegavost lista i klasa), hrđa, fuzarijum na pšenici i pšenoraži, siva pjegavost lista, mrežasta pjegavost lista, pepelnica, hrđa na ječmu
Pri pojavi prvih znakova bolesti – pšenica, ječam, zob, raž, tritikale
0,6 – 1 l/ha
Bolesti lista, stabljike i klasa - pepelnica, rđa, smeđa pjegavost lista, smeđa pjegavost pljevice, fuzarioza, sniježna plijesan, mrežasta i siva pjegavost ječma, narančasta rđa
Početak vlatanja do kraja cvatnje (pšenica); Početak vlatanja do kraja klasanja (ječam)
0,75 – 1 l/ha
Pepelnica, smeđa pjegavost lista, smeđa pjegavost pljevica, žutosmeđa pjegavost, smeđa hrđa, žuta hrđa, mrežasta i ramularijska pjegavost ječma
0,025- 0,075 %
Pomoćno sredstvo (okvašivač/ljepilo) dodatak svim škropivima
1. primjena (jesen) - prema BBCH skali 13 -16 ili lisni stadij 3 – 6 2. primjena (proljeće) - na početku vegetacije
2,5 l/ha
Folijarno gnojivo
Kada biljke imaju 3 do 5 pravih listova
500 mL/ha
Folijarno gnojivo

* Dozvola za proširenje uporabe na male kulture i male namjene

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Međunarodni dan krumpira

Prvi Međunarodni dan krumpira obilježava se ovog 30. svibnja, a ustanovila ga je UN-ova Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) krajem prošle godine. Krumpir (Solanum

Pročitaj više »