Sušno ljetno razdoblje

Svjedoci smo iznimno velikih temperatura i deficita padalina ovog ljeta ovoga ljeta, pa će urodi na nenavodnjavanim ratarskim, povrtlarskim i voćarskim usjevima i nasadima najverovatnije biti i više nego prepolovljeni, a kvaliteta proizvoda će biti upitna. Suša odnosi svoj danak iz dana u dan, pa je krajnje vrijeme da razmislite o uvođenju navodnjavanja, kao jednog od osnovnih zahvata u proizvodnji.  Zasigurno će Vam se uložena sredstva vrlo brzo vratiti, jer će se proizvodnja višestruko povećati, a sigurnost u proizvodnji će biti dugoročno maksimalna.
Visoke temperature povećavaju napade raznih insekata po poljima, pa treba povećati nadzor i na njima, baš kao i veliku pojavu muha i komaraca po objektima, kućama i otvorenim prostorima. Treba pravovremeno djelovati, kako bi se ova velika populacija insekata uništila ili smanjila na podnošljivu razinu. Biocid -insekticid Foval CE će vam pomoći u tome, kao i ostali biocidi-insekticidi iz naše ponude!

 Uskoro predstoji  sjetva uljane repice.  Danon d.o.o. vam nudi efikasnija riješena u zaštiti uljane repice od korova na našem tržištu; Kalif® 480 EC , Sultan® 50 SC  i Efica® 960 EC su efikasni i ekonomski prihvatljivi herbicidi koja se koriste poslije sjetve, a prije nicanja uljane repice. U slučaju prisutnosti jednogodišnjih ili višegodišnjih travnih korova i samoniklih žitarica nakon nicanja, preporučujemo herbicide Agil® 100 EC  i Leopard® 5 EC.

Polja uljane repice

Za one koji se bave povrtlarstvom, voćarstvom i ratarstvom, nudimo vodotopiva gnojiva za irigaciju i folijarnu ishranu (NPK -17-9-27 ili NPK 20-20-20), kao i najnoviji preparat u ishrani bilja na bazi ishrane CO2- Green Power® koji se može primjenjivati u svim kulturama i nasadima, u povrću, cvijeću. …


Što se tiče zaštite bilja, vrijeme je za razmišljanje o korištenju glifosata GLYPHOGAN® za uništavanje višegodišnjih otpornih korova jer se vrijeme sjetvi vrlo brzo bliži, pa je kemijsko uništavanje otpornih korova najbolje i najtrajnije riješenje.
DANON Tim Vam je sa svojim stručnjacima, iskustvom i širokom paletom proizvoda uvijek na raspolaganju !

Navodnjavanje rasprskivačima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt