Shakal® 500 SC

Preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje plamenjače na krumpiru.

Shakal 500 SC je fungicid iz grupe diarilamina – inhibitor razvoja, kretanja i širenja spora
Djelovanje i primjena:
Shakal® 500 SC je preventivni kontaktni fungicid koji se koristi za suzbijanje:
 – plamenjače na krumpiru (Phytophthora infestans) u dozi 300-400 ml/ha. Primjenjuje se preventivno pri pojavi uvjeta za ostvarivanje infekcije, a najkasnije po pojavi prvih simptoma. Kod sjemenskog krumpira preporuča se i kasnija primjena zbog efekta na sporulaciju patogena, odnosno na sprječavanje zaraze gomolja.
Način primjene: Prskanje traktorskim prskalicama uz utrošak vode od 200 – 500 l/ha.
Ograničenja:
 – Dopušteno je najviše 6 tretiranja u vegetaciji u razmacima 7-10 dana kod manje i 10-14 dana kod veće preporučene količine sredstva.
 – Prilikom primjene spriječiti zanošenje škropiva na susjedne usjeve.
 – Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

fluazinam, 500 g/l

● dinitro anilini, FRAC grupa: C5

Koncentrirana suspenzija – SC

PREDNOSTI:

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

  • djeluje i na zoospore pa uz preventivno djelovanje posjeduje i određeno kurativno djelovanje;
  • karakterizira ga odlična otpornost na ispiranje kišom;
  • dobro djeluje i na niskim temperaturama – može ići u ranijim fazama vegetacije;
  • zbog svog specifi čnog načina djelovanja nema opasnosti od rezistentnosti;
  • iskazuje odličnu učinkovitost protiv zaraze plamenjače na gomoljima krumpira – može ići u zadnjim tretmanima;
  • djeluje i na Alternariu solani – koncentrična pjegavost lista krumpira
KULTURA KARENCA
Krumpir
7 dana

Proširenje primjene na male kulture:

  • crvenilo korijena (Phytophthora fragariae var. rubi)
    Količina primjene: max. 1,5 L/ha. Utrošak vode je 1250 l/ha.
    Sredstvo se može primijeniti sve do kraja ožujka u godini berbe.
    Ne primijeniti više od 3 l/ha godišnje. Mora se tretirati podnožje izdanaka.

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Međunarodni dan krumpira

Prvi Međunarodni dan krumpira obilježava se ovog 30. svibnja, a ustanovila ga je UN-ova Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) krajem prošle godine. Krumpir (Solanum

Pročitaj više »