STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA - gel u kapsulama

Proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata – štiti biljku od napada štetnih gljivica.

STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA – GEL U KAPSULAMA je prirodni proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata čiji specifi čan sastav ima za posljedicu stvaranja povoljnog okruženja za rast i cvatnju biljke.
Karakteristike proizvoda:
 – Proizvod u obliku guste tekućine (gela) nalazi se unutar prozirnih kapsula, što omogućava brzu i jednostavnu primjenu i doziranje.
 – U kontaktu s vlagom u tlu kapsule se brzo otapaju i proizvod postaje dostupan biljci.
Način djelovanja:
 – STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA – GEL U KAPSULAMA je proizvod koji biljka lako apsorbira putem korijena, bilo da je riječ o biljkama koje rastu u lončićima ili drveću i grmlju posađenom u tlu. Nakon primjene, gel još nekoliko tjedana ostaje unutar biljke i u tlu, te štiti biljku od napada štetnih gljivica – gljivičnih oboljenja.
 – Djelovanje gela temelji se na svojstvima nekih prirodnih tvari da nepovoljno djeluju na rast i razvoj gljivica, ili pak sprječavaju njihov rast, što rezultira drastičnim smanjenjem šteta nastalih uslijed napada štetnih gljivičnih oboljenja na uzgajanu biljku.
 – Budući biljka ovaj proizvod usvaja preko korijenja, potrebno ga je primijeniti odmah po početku vegetacije. Ponavljati tretman svaka 4 tjedna do kraja vegetacije, ili češće, ovisno o vremenskim uvjetima (za vlažnog i kišnog vremena, kod pojačanog pritiska bolesti, tretman ponavljati u kraćim vremenskim razmacima). Općenito, ako se očekuje jači pritisak bolesti, preporuka je proizvod koristiti preventivno, prije no što se simptomi bolesti pojave na biljci. Proizvod se može koristiti na ukrasnom bilju, voćkama i povrtnom bilju.
Upute za upotrebu:
U tlo: napravite malu rupu u tlu, duboku oko 10 cm, u blizini korijena biljke, i umetnite kapsulu. Ispunite
rupu vodom i zatvorite je. Ovisno o veličini biljke, koristite različit broj kapsula (vidi tablicu dolje).
 – Lončanice (biljke posađene u lončiće): u tlu u blizini korijena biljke napravite malu rupu, oko 5 cm duboku i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je.
 – Koristiti jednu kapsulu na 5 litara zemlje.
 – Za primjenu prskanjem biljke: otopiti 2 kapsule u 0,5 litara vode i poprskati biljku. Koristiti vodu sobne temperature (mlaku).

Visina biljke 50 cm 100 cm 150 cm 200 cm 250 cm 300 cm 350 cm 400 cm 450 cm
Broj kapsula
1
2
3
4
5
7
9
10
12

PREDNOSTI:

SPECIFIKACIJA:

  • 12 kapsula na blisteru
  • 2 x 12 blistera

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Međunarodni dan krumpira

Prvi Međunarodni dan krumpira obilježava se ovog 30. svibnja, a ustanovila ga je UN-ova Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) krajem prošle godine. Krumpir (Solanum

Pročitaj više »