STOP INSEKTIMA - gel u kapsulama

Proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata – štiti biljku od napada insekata.

STOP INSEKTIMA – GEL U KAPSULAMA je prirodni proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata čiji specifi čan sastav ima za posljedicu stvaranja povoljnog okruženja za rast i cvatnju biljke.
Karakteristike proizvoda:
 – Proizvod u obliku guste tekućine (gela) nalazi se unutar prozirnih kapsula, što omogućava brzu i jednostavnu primjenu i doziranje.
 – U kontaktu s vlagom u tlu kapsule se brzo otapaju i proizvod postaje dostupan biljci.
Način djelovanja:
 – STOP INSEKTIMA – GEL U KAPSULAMA je proizvod koji biljka lako apsorbira putem korijena, bilo da je riječ o biljkama koje rastu u lončićima ili drveću i grmlju posađenom u tlu. Nakon primjene, gel još nekoliko tjedana ostaje unutar biljke i u tlu, te štiti biljku od napada štetnih insekata.
 – Djelovanje gela temelji se na širenju mirisa koji ometa štetne insekte, odvraća ih od hranjenja na tretiranoj biljci i time ometa njihov razvojni ciklus, što rezultira drastičnim smanjenjem prisustva štetnih insekata oko i na tretiranoj biljci, a time I oštećenja nastalih uslijed njihova djelovanja. Iako se proizvod apsorbira putem korijena, mora se primijeniti u razvojnoj fazi u kojoj se preporučuje.
 – Gel djeluje otprilike 4 tjedna, nakon čega je tretman potrebno ponoviti. Preporučuje se gel koristiti preventivno posebice ukoliko se očekuje jak napad štetnih insekata.
Upute za upotrebu:
 – Proizvod se može koristiti na ukrasnom bilju, voćkama i povrtnom bilju. U tlo: napravite malu rupu u tlu, duboku oko 10 cm, u blizini korijena biljke, i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je. Ovisno o veličini biljke, koristite različit broj kapsula (vidi tablicu dolje).
 – Lončanice (biljke posađene u lončiće): u tlu u blizini korijena biljke napravite malu rupu, oko 5 cm duboku i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je.
 – Koristiti jednu kapsulu na 5 litara zemlje.
 – Za primjenu prskanjem biljke: otopiti 2 kapsule u 0,5 litara vode i poprskati biljku. Koristiti vodu sobne temperature (mlaku).

Visina biljke 50 cm 100 cm 150 cm 200 cm 250 cm 300 cm 350 cm 400 cm 450 cm
Broj kapsula
1
2
3
4
5
7
9
10
12

PREDNOSTI:

SPECIFIKACIJA:

  • 12 kapsula na blisteru
  • 2 x 12 blistera

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Svjetski dan vode

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Cilj svjetskog dana vode je upozoriti i podići svijest o 2 milijarde ljudi koji žive bez pristupa pitkoj

Pročitaj više »