ARBOKOL®

Voćarska smola.

Arbokol je smola za premazivanje rana nastalih pri cijepljenju, i svih drugih oštećenja na drveću i grmlju (rane uslijed rezidbe, oštećenja nastala djelovanjem atmosferilija i sl.).
Prednosti:
 – Pogodan za sve vrste rana
 – Lako se nanosi
 – Brzo zacjeljuje rane
Zahvaljujući reguliranom viskozitetu upotreba Arbokol®-a je laka i praktična; nanosi se na oštećenja običnom četkom kao gotovi proizvod. Ne treba ga istopiti ugrijavanjem čime se izbjegava rizik termičkog oštećenja biljke na mjestu kalema.
Način djelovanja:
 – Arbokol stvara plastični fi lm koji izolira oštećenja od utjecaja vanjske sredine.
 – Kada se osuši fi lm je elastičan i lako se prilagođava razvoju i kretanju biljaka, ne puca i zadržava svoje karakteristike nepromijenjene tijekom vremena.
Upute za upotrebu:
Arbokol nanijeti pomoću priložene špatulice na oštećene dijelove. Dovoljan je tanak, ali homogen sloj smole. Ako je potrebno, rane prije nanošenja smole dobro očistiti pomoću čistog i oštrog noža.
 – Minimalno vrijeme potrebno da se smola osuši i stvori zaštitni sloj je 1 sat, nakon čega nema opasnosti od pucanja sloja, a tretirani dijelovi su potpuno zaštićeni od prodora patogenih gljivica.
 – Ne primjenjivati za kišnog vremena. Ukoliko dođe do ispiranja nanešenog sredstva, postupak je potrebno ponoviti.
 – Čuvati pri temperaturama višim od +5°C.
Ako se nakon duljeg stajanja stvori tanak sloj vode na površini sredstva, dobro promućkajte prije upotrebe da sredstvo ponovo postane homogeno.

PREDNOSTI:

SPECIFIKACIJA:

  • 24 x 500 g
  • 12 x 1 kg

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Svjetski dan vode

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Cilj svjetskog dana vode je upozoriti i podići svijest o 2 milijarde ljudi koji žive bez pristupa pitkoj

Pročitaj više »