ARBOKOL® s bakrom
Voćarska smola s bakrom.




Arbokol® je smola za premazivanje rana nastalih pri cijepljenju, i svih drugih oštećenja na drveću i grmlju (rane uslijed rezidbe, oštećenja nastala djelovanjem atmosferilija i sl.). Prisutnost bakra čini formulu jedinstvenom,povećava otpornost
biljke na napad štetnih gljivica i ostalih patogena, štiteći dodatno oštećeno mjesto.
Prednosti:
– Pogodan za sve vrste rana
– Lako se nanosi (pakiranje sadrži četkicu za nanošenje)
– Brzo zacjeljuje rane
– Potpuna zaštita – formirani zaštitni film ne puca
Način djelovanja:
– Arbokol® s bakrom stvara plastični film koji izolira oštećenja od utjecaja vanjske sredine.
– Kada se osuši fi lm je elastičan i lako se prilagođava razvoju i kretanju biljaka, ne puca i zadržava svoje karakteristike nepromijenjene tijekom vremena.
Upute za upotrebu:
Arbokol® nanijeti pomoću priložene špatulice na oštećene dijelove. Dovoljan je tanak, ali homogen sloj smole. Ako je potrebno, rane prije nanošenja smole dobro očistiti pomoću čistog i oštrog noža.
– Minimalno vrijeme potrebno da se smola osuši i stvori zaštitni sloj je 1 sat, nakon čega nema opasnosti od pucanja sloja, a tretirani dijelovi su potpuno zaštićeni od prodora patogenih gljivica.
– Ne primjenjivati za kišnog vremena. Ukoliko dođe do ispiranja nanešenog sredstva, postupak je potrebno ponoviti.
– Čuvati pri temperaturama višim od +5°C.
Ako se nakon duljeg stajanja stvori tanak sloj vode na površini sredstva, dobro promućkajte prije upotrebe da sredstvo ponovo postane homogeno.

PREDNOSTI:
- Voćarska smola
- Vrlo lako se nanosi
- Praktično pakiranje
- Pogodan za sve vrste rana
- Ne puca

SPECIFIKACIJA:
- 250 g – tuba s četkicom
- 24 x 250 g
Danon katalog možete preuzeti ovdje:
VIJESTI

Sretan Božić i Sretna Nova 2023
Sretan Božić i Sretnu i uspješnu 2023.godinu žele vam djelatnici Danon d.o.o.

Hrvatsko povrće- hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća
Zajednica udruga hrvatskih povrćara i Gospodarski list, u suorganizaciji s brojnim relevantnim institucijama u hrvatskoj poljoprivredi i sektoru povrćarstva, su organizirali stručni skup koji okuplja

Cro-Agro –poljoprivredni sajam
Stručni seminar AgriFood-Tech– inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju: prilike i izazovi. Od do 4. do 6. 12. održavao se CroAgro 2022 sajam na Zagrebačkom