Stop insektima i štetnim gljivicama – prirodni gelovi u kapsulama

Kako bi vam olakšao borbu protiv nametnika prirodnim putem kod vrtnih biljaka i cvijeća  Danon d.o.o  je obogatio svoju ponudu proizvodima  Gel u kapsulama protiv insekata i Gel u kapsulama protiv gljivica.

Potražite i u našem WEB shopu gelove u kapsulama

STOP INSEKTIMA– GEL U KAPSULAMA 

gel u kapsulama_insektiGel u kapsulama protiv insekata je prirodni proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata za ukrasno bilje i povrtnjake, koji odbija, pa time i sprječava štetno djelovanje različitih insekata, kao što su lisne uši, „bijela mušica“, tripsi, razni kornjaši i drugo. Proizvod je formuliran kao gel koji sadrži 12 ekstrakata različitih biljaka, uključujući ekstrakt češnjaka i hormone biljnog podrijetla.  Proizvod u obliku guste  tekućine (gela) nalazi se unutar prozirnih kapsula, što omogućava brzu i jednostavnu primjenu i  doziranje.  U kontaktu s vlagom u tlu  kapsule se brzo otapaju i proizvod postaje dostupan biljci. Biljka gel apsorbira putem korijena i lista ( ovisno o načinu primjene). Djelovanje gela temelji se na širenju mirisa koji ometa štetne insekte, odvraća ih od hranjenja na tretiranoj biljci i time ometa njihov razvojni ciklus, što rezultira drastičnim smanjenjem prisustva štetnih insekata oko i na tretiranoj biljci, a time i oštećenja nastalih uslijed njihovih djelovanja.

Budući biljka ovaj proizvod usvaja preko korijenja, potrebno ga je primijeniti odmah po početku vegetacije. Ponavljati tretman svaka 4 tjedna do kraja vegetacije, ili češće, ovisno o vremenskim uvjetima (za vlažnog i kišnog vremena, kod pojačanog pritiska bolesti, tretman ponavljati u kraćim vremenskim razmacima).  Općenito, ako se očekuje jači pritisak bolesti, preporuka je proizvod koristiti preventivno, prije no što se simptomi bolesti pojave na biljci.

Biljku koja je apsorbirala gel, osjetilni sustav insekata detektira kao nepoželjan izvor hrane dakle gel djeluje na način da odbija štetne insekte od naših biljaka, a istovremeno djeluje u biljci kao biostimulator, poboljšavajuću njen rast i razvoj.

Zahvaljujući njegovom specifičnom djelovanju  zelene biljke, vrtne biljke  i cvijeće mogu rasti zdravo i cvjetaju bez neugodnih i opasnih oštećenja od štetnih insekata.

STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA – GEL U KAPSULAMA

gel u kapsulama_gljiviceGel u kapsulama protiv štetnih gljivica je prirodni proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata koji štiti biljku od napada štetnih gljivica. Pored ekstrakata različitih biljaka i hormona biljnih podrijetla sadrži i silicij i mikro elemente, kao i prirodne antibiotske tvari koje jačaju otpornost biljaka na napada štetnih patogenih gljivica. Djelovanje gela se temelji na svojstvima nekih prirodnih tvari da nepovoljno djeluju na rast i razvoj gljivica, ili pak sprječavaju njihov rast, što rezultira drastičnim smanjenjem šteta nastalih uslijed napada štetnih gljivičnih oboljenja na uzgajanu biljku.

Kapsulu STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA kapsule je potrebno primijeniti odmah po početku vegetacije. Ponavljati tretman svaka 4. tjedna do kraja vegetacije, ili češće, ovisno o vremenskim uvjetima ( za vlažnog i kišnog vremena, kod pojačanog pritiska bolesti tretman ponavljati, u kraćim vremenskim razmacima). Općenito, ako se očekuje jači pritisak bolesti, preporuka je proizvod koristiti preventivno, prije no što se simptomi pojave na biljci.

Način primjene:

Kapsule STOP INSEKTIMA  i STOP ŠTETNIM GLJIVICAMA mogu se primijeniti na dva načina:

slike kapsule  1. Primjenom kapsula direktno u tlo, u neposrednoj blizini korijena biljke koju želimo zaštititi:

– napravite malu rupu u tlu, duboku oko 10 cm, u blizini korijena biljke, i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je. Ovisno o veličini biljke, koristite različit broj kapsula (upute na etiketi proizvoda).

Ukoliko je riječ o lončanicama (biljkama posađenim u lončiće), u tlu u blizini korijena biljke napravite malu rupu, oko 5 cm duboku i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je. Koristite jednu kapsulu za 5 litara zemlje.

2. Prskanjem biljke: otopiti 2 kapsule u 0,5 litara vode i poprskati biljku. Koristiti vodu sobne temperature (mlaku).

Gel nakon primjene ostaje u biljci i u tlu nekoliko tjedana.

Proizvodi  se mogu koristiti na ukrasnom bilju, voćkama i povrtnom bilju. Plodovi i cvjetovi tretiranih biljaka ne pokazuju  nikakve promjene organoleptičkih svojstava.

Izrezak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt