Potrebe za navodnjavanjem

Iz godine u godinu svjedočimo promjeni klime na našim područjima koja sa sobom nosi neravnomjerno raspoređene padaline i izraženu sušu te značajno smanjuje kako ratarsku, tako i proizvodnju u nasadima i voćnjacima, a dovodi u pitanje i urod! Navodnjavanje je tehnološka mjera koja je neophodna u proizvodnji kako bi imali visoku i stabilnu proizvodnju koja jamči kvalitetu ali i konkurentnost naših proizvoda! Voda je glavni biološki čimbenik za postizanje punog potencijala poljoprivrednih kultura, a u uvjetima velikih klimatskih promjena,navodnjavanje postaje preduvjet profitabilne poljoprivredne proizvodnje. U Hrvatskoj nam je priroda podarila neiscrpne izvore vode, kako nadzemne tako i podzemne vode, te bi trebalo poduzimati više mjera kako bi se povećale površine koje se navodnjavaju.
Da bi se znao postaviti prikladan sustav navodnjavanja potrebno je utvrditi klimatske uvjete, karakteristike zemljišta, potrebe kultura za vodom tijekom vegetacijskog razdoblja i proizvodnu orijentaciju. Temeljem prikupljenih podataka definira se sustav navodnjavanja te vrši njegovo projektiranje i odabir opreme.
Jedno je sigurno, ako se odlučite za navodnjavanje nećete pogriješiti jer će te time dugoročno stabilizirati svoju proizvodnju te sigurnije i lakše proizvoditi i poslovati !
Danon d.o.o. Vam nudi rješenja vezana uz navodnjavanje,ali i kvalitetniju i provjerenu opremu za navodnjavanje!

Danon Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt