Poljoprivredni radovi ljeti

sunflowers-268015_640Vrijeme je žetve pa je to ujedno i vrijeme razmišljanja o novim sjetvama i planiranjima. Vrlo brzo dolazi vrijeme prašenja strništa. Uloga prašenja strništa je da „provocira“ korove na rast kako bi se dovoljno razvili do ljetnog oranja s kojim se oni uništavaju, daljnja uloga je zadržavanje vode u tlu, prekidanje kapilarnih pora u površinskom sloju tla, rahljenje tla, omogućavanje oborinama da uđu u tlo.
Kraj ljeta i početak jeseni je idealno razdoblje za uništavanje svega ponikloga i rješavanje problema višegodišnjih korova. Danon d.o.o. ima idealno rješenje za ovaj problem; glifosat Glyphogan©, koji jedini na našem tržištu sadrži i okvašivač, pa je i njegovo djelovanje efikasnije. Pogodan je i za uništavanje korova po višegodišnjim nasadima, okućnicama , kanalima ali i svugdje drugdje gdje je to potrebno !
Brzo će i sjetva uljane repice, ali i jesenja sjetva. Nudimo idealna rješenja za uništavanje korova u uljanoj repici, i to za vrijeme poslije sjetve, a prije nicanja. Kalif, Kalif Mega i Sultan su idealni herbicidi koji rješavaju korove u uljanoj repici. Važno je za napomenuti da pružaju izbor proizvođačima u kombiniranju herbicida (Kalif i Sultan), ovisno o vrstama korova ,ali i o vrsti zemljišta na kojima je repica zasijana.
Za suzbijanje uskolisnih korova ili poniklih žitarica u uljanoj repici nudimo Vam Agil kao sigurno rješenje za rješavanje tog problema! Sigurnost zaštite od korova na pšenici i ječmu je dokazao naš Legato Plus ,koji efikasno djeluje u suzbijanju uskolisnih i širokolisnih korova u oziminama. Cijenom, kvalitetom i efikasnošću je daleko najkonkurentnije rješenje na tržištu !
Ljetno je vrijeme i vrijeme kada nas muhe, komarci ali i mnoštvo ostalih insekata smeta i muči, baš kao i životinje u našim stajama i oko nas ! Danon d.o.o. vam nudi efikasna rješenja i za ove probleme; Foval C,Foval komarci i muhe ,Foval granule,Mamci za muhe,Foval gel za mrave, Mravolovke i Foval gel za žohare zasigurno će riješiti vaš problem insekata oko vas !
Kalif za pse i mačke te Kalif za golubove riješit će nas posjeta nepoželjnih životinja i ptica !
Uz sve navedeno ,nudimo Vam i sve potrebno za održavanje i uvođenja navodnjavanja te folije za plastenike i mulch folije. Obzirom na sve suša ljeta i toplije temperature sistemi navodnjavanja postaju neophodni.

Danon Tim je stalno uz Vas, pa će Vam svojim znanjem i uslugama rado pripomoći !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt