Ljetni radovi na polju

Visoke temperature su ubrzale sazrijevanje ječma pa je žetva ječma već krenula…a kako se očekuje nastavak visokih temperatura neće se dugo čekati niti na žetvu pšenice..
Poslije žetve je potrebno izvršiti prašenje strništa ,kako bi se isprovociralo nicanje korova. Također se poslije žetve a do kraja ljeta preporuča tretiranje glifosatima ,kako bi se uništili korovi, naročito višegodišnji koji mogu postati veliki problem u proizvodnji ako se ne unište na vrijeme !
Ušli smo u sušni period ,koji usporava rast i razvoj biljaka ,ali i otežava zaštitu od korova koja je u tijeku ! Tretmani po visokim temperaturama su opasni jer uzrokuju oštećenja na kulturama od kojih se teško oporavljaju u ovom stresnom razdoblju. Zbog tih razloga preporučamo tretmane u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima, pa i noću ,kako ne bi dolazilo do fitotoksičmosti te kako bi aplicirani herbicidi bolje djelovali!
Suša koja je prisutna ,uvelike usporava rast i razvoj biljaka, pa bi svi proizvođači, a naročito oni koji proizvode intenzivne kulture (povrće ,sjem. kulture ) bi trebali upotrijebiti mjeru navodnjavanja, koja je u ovakvim periodima jako isplativa !
Također je došlo i do velike pojave raznovrsnih insekata (komaraca ,muha ,lisnih ušiju…)
Danon tim Vam je na raspolaganju za sva pitanja na koje nemate odgovore; naši stručnjaci za zaštitu i ishranu bilja ,kao i stručnjaci za navodnjavanje, su Vam uvijek na raspolaganju !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt