BioBee rješenja protiv nametnika

BioBee osigurava naprednu proizvodnju, efikasnu logistiku te distribucijsku mrežu u razvoju novih proizvoda.

Bio® Swirskii:
Ambylesius swirskii grinja grabežljivac porijeklom iz istočnog dijela Mediterana, je opće poznata u biološkoj kontroli protiv štitastih moljaca i tripsa. A. swirskii je općeniti grabežljivac koji se hrani različitim vrstama grinja i insekata.
Ciljani štetnici: Često se upotrebljava u plastenicima i staklenicima protiv duhanovog štitastog moljca (Bemisia tabaci), stakleničkog štitastog moljca (Trialeurodes vaporariprum), ličinki kalifornijskog tripsa (Frankliniella occidentalis), voćnih pauka (Tetranychus urticae, T. cinnabarinus) u povrću, cvijeću i ukrasnom drveću te protiv mekokožne grinje (Polyphagotarsonemus latus).
Usjevi i urodi Ambylesius swirskii se koristi u plastenicima i na otvorenom protiv štetnika na povrću (paprika, patlidžan, krastavac, grahorice), ukrasnom bilju (ruže, krizanteme,) te na citrusima.

Bio® Persimilis:
Phytoseiulus persimilis: grinja grabežljivac koja je visoko specijalizirana za voćne pauke kao što su ; koprivina grinja (Tetranychus urticae), Tetranychus cinnabarinus , te Tetranychus turkestani jer se bez njih ne može ni završiti razvoj. Kontrolira voćne pauke u mnogim usjevima i urodima, u umjerenoj klimi kao i u subtropskoj i tropskoj.
Usjevi i urodi: Kontrolira crvenog voćnog pauka i koprivinu grinju u cvijeću, ukrasnom grlju, na voću i povrću (paprika, rajčica, krumpir, grahorice, kukuruz krastava, dinja, jagode, patlidžani te ukrasno bilje: gerberi, ruže, te pojedino cvijeće u teglama).

Bio® Orius:
Orius laevigatus je insekt grabežljivac iz porodice Anthocoridae, podrijetlom sa područja Mediterana.
Ciljani štetnici: Orius laevigatus se često koristi za kontrolu tripsa jer kao plijen preferira različite vrste tripsa ali i ušiju, štitastih moljaca, grinja te jajašca noćnih leptira. Imaga oriusa su svejedi (omnivori), npr. hrane se i polenom i biljnim sokovima, kao i insektima i ostalim artropodima. Alternativni izvori hrane pomažu održavanju populacije orijusa kada tripsi i ostale životinje nisu dostupne. Ta sposobnost pomaže velikoj efikasnosti O. laevigatus.
Usjevi i urodi : Orius laevigatus se koristi i na drveću i na grmlju kao i na mnogim poljoprivrednim kulturama kao što su jagode, paprika, dinja, grahorice, pamuk, lucerna te kukuruz.

Bio® Diglyphus
Parazitska osica Diglyphus isaea pripada familiji Elulophidae. Parazitira na ličinkama minera u staklenicima i poljima. Parazitska osica je ektoparazit, što znači da odlaže jajašca u blizini domaćina (druga i treća generacija ličinki minera). Izvorno ju nalazimo u Europi, Sjevernoj Africi i Japanu, ali je široko rasprostranjena i na Bliskom Istoku, Dalekom Istoku, JI Aziji te Australiji.
Ciljani štetnici: D. isaea napada minere koji napadaju različite vrste povrća, ali najčešće povrća iz porodica Cucurbitaceae, Leguminosae and Solanaceae.
Usjevi i urodi: D. isaea je najefikasnija u kontroli Liriomyza spp. u kulturama kao što su rajčica, patlidžan, ukrasno bilje, a možemo ju još koristiti i u grahoricama, paprici, krumpiru, tikvici, krastavcima, repi i lubenici.

Bio® Aphidius
Parazitska osica Aphidius colemani pripada porodici Braconidae te napada 40-ak vrsti lisnih ušiju. Podrijetlom je iz Sjeverne Amerike, ali sada ju nalazimo i u Sjevernoj Africi, Bliskom Istoku, Indija i na području Mediterana.
Ciljani štetnici: A. colemani je najvažnija u kontroli Myzus persicae, M. persicae nicotianae,
Usjevi i urodi: A. colemani je efikasna u svim nasadima koji su napadnuti od lisnih ušiju, uključujući: slatka paprika, rajčica, krastavac, ukrasno bilje, začini te kulture na otvorenom kao što su kukuruz i pamuk

Bio® Cryptolaemus
Cryptolaemus montrouzieri – kornjaš grabežljivac iz obitelji Coccinalidae je generalni predator na štitastim ušima. Cryptolaemus montrouzieri napada najčešće štitaste uši na citrusima, ali i druge srodne štitaste uši.
Ciljani štetnici: plijen C. montrouzieri se sastoji od različitih vrsta štitastih ušiju iz porodica: Aleyrodidae, Aphididae, Coccoidea, Psyllidae, Noctuidae etc.
Usjevi i urodi: C. montrouzieri lovi štitaste uši na povrću, cvijeću, citrusima, vinogradima, te voću.

Bio® Anagyrus
Parasitoid Anagyrus pseudococci je endo parazit na štitastim ušima. Pripada porodici Encyrtidae te je podrijetlom sa Mediterana. A. pseudococci je poznati parazitoid na Planococcus spp. i Pseudococcus spp. (štitaste uši) u plastenicima i staklenicima, kao i na otvorenim kulturama i u voćnjacima.
Ciljani štetnici:A. pseudococci se specijalizirala za (Planococcus citri), (Pseudococcus maritimus), (Planococcus ficus) te (Planococcus vovae).
Usjevi i urodi : A. pseudococci je efikasna u voćnjacima, vinogradima te u plastenicima i staklenicima u kulturama povrća i ukrasnog cvijeća.

BioBee osigurava naprednu proizvodnju, efikasnu logistiku te distribucijsku mrežu u razvoju novih proizvoda.

2 Responses

 1. Imamo jednu staru hortenziju (vise od 30 godina) koju su napale stitaste usi… mozete li nam pomoci s kutijom Bio® Cryptolaemus ? Kako kupiti u Hrvatskoj?

  1. Poštovana,

   Mi ne držimo više kukce za bio zaštitu, pitajte u Zeleni Hit, možda bi oni mogli imati

   LP
   Saša Danon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt