Izraelska agro-tehnologija

Izrael ima i mediteransku i pustinjsku klimu. Zbog dugog sušnog razdoblja i činjenice da je više od pola površine Izraela pustinja problemi su nestašica vode i obradive zemlje. Zbog tih razloga izraelsku agrotehnologiju karakteriziraju intenzivno istraživanje i razvoj inovativnih sistema. Ovaj industrijski rast proizašao je iz bliske suradnje među istraživačima, poljoprivrednicima te industrijama povezanim sa poljoprivredom. Kao posljedica te sinergije nastala je tržišno orijentirana poljoprivreda koja izvozi agrotehnološka rješenja širom svijeta. Rezultat toga su suvremene poljoprivredne metode, sustavi i proizvodi u zemlji u kojoj je više od pola površine pustinja.

Jedan od ključnih segemnata izraelske tehnologije su voda i navodnjavanje. Izraelska visoko inovativna industrija navodnjavanje je stekla svjetsku reputaciju te se više od 80 % proizvoda izvozi. Izrael prednjači u novim tehnologijama navodnjavanja, sustavima i priboru kao što je navodnjavanje kap po kap, automatski ventili i zasuni, automatsko filtriranje, štrcaljke niskog protoka, mini sprinklerima i kompenziranim kapaljkama. Računalno kontrolirani sustav navodnjavanja, koji je razvijen u Izraelu štedi ogromne količine vodu i omogućava opskrbu gnojivom zajedno sa vodom, tzv. fertirigacija.

U novo-otvorenom Centru za navodnjavanje tvrtke Danon d.o.o. u Donjem Stupniku, Ledinska 7, možete naći kompletnu opremu za navodnjavanje vaše okućnice, vrta, voćnjaka i ostalih nasada, a ovisno o Vašim željama, potrebama i mogućnostima, naši će vam stručnjaci predložiti optimalnu varijantu izvedbe željenog sustava navodnjavanja.

navodnjavanje_7Staklenici i plastenici
Kao i za navodnjavanje, i prirodna ograničenja tla, vode i klime dovela su do visokorazvijenih stakleničkih i plasteničkih tehnologija. Ti sustavi uključuju specijalne plastične folije, grijanje, ventilaciju i strukturne sustave, što omogućuje puno veće prinose po hektaru; npr. prosjek prinosa rajčice od 300 tona po hektaru po sezoni što iznosi 4 puta više nego prinos na otvorenim poljima.
Danon d.o.o nudi visokokvalitetne folije za plastenike tvrtke Ginegar Plastic Products ltd, kao i mulch folije različitih debljina istog proizvođača. Što je kvaliteta folije za plastenike bolja, dulje je i vrijeme njezinog trajanja.

Gat_Fertilizers_Gatit_bag_NPK_illustrationGnojiva
Područje oko Mrtvog mora kao i drugi dijelovi Izraela bogati su kalijem, fosforom i magnezijem- mineralima bitnima za poljoprivredu. Neki do tih resursa se direktno izvoze kao sirovina, dok drugi prolaze lokalnu obradu i miješanje kako bi se poboljšala njihova učinkovitost i iskoristivost, te kako bi se zadovoljili okolišni standardi sigurnosti.
Jedan od značajnijih izraelskih inovacije je fertirigacija, tj. unošenje gnojiva putem irigatora kap po kap. Taj sustav omogućuje da manje mobilne komponente, poput kalija, prodru direktno do korijenja.
Danon d.o.o. u ponudi ima visokokvalitetna GAT gnojiva iz Izraela.
GAT fertilisers Ltd. tvrtka je poznata po svojoj visokoj tehnologiji proizvodnje, visoko obučenoj radnoj snazi u odjelu proizvodnje i logistike te po kvalitenim agronomskim stručnjacima u odjelu prodaje i podrške.

logo_960x594_tcm15-705_tcm15-705Zaštita bilja
Izraelske tvrtke proizvode i izvoze pesticide i herbicide za suzbijanje insekata, gljivica i korova.
Danon d.o.o. je eksluzivni zastupnik firme Adama Group Ltd., velikog proizvođača sredstava za zaštitu bilja (herbicida, fungicida,insekticida i akaricida).

Više informacija o Izraelskoj agro-tehnologiji: IsraelAgri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt