Zimska rezidba i premazivanje voćaka Arbokolom – voćarskom smolom

Zimska se rezidba obavlja u razdoblju mirovanja vegetacije, tj. od otpadanja lišća u jesen do listanja u proljeće (bubrenja pupova). Važno je napomenuti da se rezidba ne vrši ako temperature padnu ispod 0°C, te je najbolje izabrati sunčani dan bez mraza.
Jezgričave voćne vrste (jabuka, kruška) mogu se početi rezati poslije opadanja lišća, koštičave voćne vrste (šljiva, breskva, višnja, trešnja) svakako kasnije, ali rezidbu raditi tako da se privede kraju do početka vegetacije.

Općenita pravila orezivanja su da se ukloni bolesno, oštećeno ili suho drvo te guste grane koje se međusobno presijecaju kao i mladice koje rastu prema unutra. Bitno je da izabrane rodne grane dobiju što više svjetla. Pošto je zimska rezidba veoma važna za buduću rodnost i kakvoću plodova, potrebno je imati odgovarajući pribor tj.alat; voćarske škare i noževe za obradu rana, voćarske pile, te voćarsku smolu Arbokol®/ Arbokol® s bakrom


Arbokol® – je smola za premazivanje rana nastalih pri cijepljenju, i svih drugih oštećenja na drveću i grmlju (rane uslijed rezidbe, oštećenja nastala djelovanjem atmosferilija i sl.).
Prednosti :
– Pogodan za sve vrste rana
– Lako se nanosi kistom
– Brzo zacjeljuje rane

Lako nanošivanje kistom

Zahvaljujući reguliranom viskozitetu upotreba Arbokol®– a je laka i praktična; nanosi se na oštećenja običnom četkom kao gotovi proizvod. Ne treba ga istopiti ugrijavanjem čime se izbjegava rizik termičkog oštećenja biljke na mjestu kalema.

Arbokol

Arbokol s bakrom

Arbokol s bakrom® je smola za premazivanje rana nastalih pri cijepljenju, i svih drugih oštećenja na drveću i grmlju (rane uslijed rezidbe, oštećenja nastala djelovanjem atmosferilija i sl.). Prisutnost bakra čini formulu jedinstvenom,povećava otpornost biljke na napad štetnih gljivica i ostalih patogena, štiteći dodatno oštećeno mjesto.
Prednosti:
 – Pogodan za sve vrste rana
 – Lako se nanosi (pakiranje sadrži četkicu za nanošenje)
 – Brzo zacjeljuje rane
 – Potpuna zaštita – formirani zaštitni film ne puca
Način djelovanja:
 – Arbokol® s bakrom stvara plastični film koji izolira oštećenja od utjecaja vanjske sredine.
 – Kada se osuši film je elastičan i lako se prilagođava razvoju i kretanju biljaka, ne puca i zadržava svoje karakteristike nepromijenjene tijekom vremena.

Arbokol s bakrom

2 Responses

  1. Poštovani

   Cijena Arbokola 1 kg je 8,50 € + 3,32 e p.t., plaćanje pouzećem ili po ponudi.

   LP
   Saša Danon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt