Zaštita povrća sredstvima za zaštitu bilja tvrtke Danon

Agil 100 EC je sistemični graminicid koji suzbija jednogodišnje i višegodišnje travne korove u grašku, luku i rajčici, nakon nicanja kulture i korova. Proširenje primjene na male kulture: bob, češnjak, grah, mrkva, peršin, špinat, šparoga. Jednogodišnje travne korove suzbijamo kada razviju 3 lista pa sve do početka busanja u količini od 0,8-1 l/ha (80-100 ml na 1000 m2). Višegodišnje travne korove, kao što je pirika (Agropyron repens) suzbijamo kada dostigne visinu od 15-25 cm, a divlji sirak (Sorghum haiepense) kada je visine 20-30 cm u količini od 1-1,5 l/ha. Kod neujednačenog nicanja navedenih korova bolji rezultati postižu se primjenom dvaju razdvojenih tretiranja (split-aplikacije): prvi put u količini od 1 l/ha i nakon 12-16 dana drugi put u količini od 1 l/ha (100 ml sredstva na 1000 m2). Bolje mehaničko usitnjavanje rizoma povisuje učinak suzbijanja tih korova iz rizoma. Aplicirati pri temperaturama između 8 i 25 °C. Agil sadrži poseban sufraktant, koji mu omogućava brz ulazak u biljku pa ga kiša već sat vremena nakon primjene ne ispire, te brzo djelovanje na korovnu biljku.

Mistral 70 WG je selektivni herbicid koji suzbija jednogodišnje korove u krumpiru i rajčici. Proširenje primjene na male kulture: mrkva, pastrnjak, šparoga. U krumpiru primjenjuje se a) nakon sadnje, a prije nicanja krumpira, u količini 0,75-1,5 kg/ha; ili b) nakon nicanja krumpira, kad krumpir naraste na 5-10 cm visine, tj. nakon što razvije 5-8 listova, u količini 0,5-0,75 kg/ha. U rajčici primjenjujemo ga 8-10 dana nakon presađivanja, u količini 0,5-0,75 kg/ha (5-7,5 g na 100 m²).

Racer 25 EC / Racer 25 CS je selektivni zemljišni herbicid koji suzbija jednogodišnje širokolisne i neke travne korove u krumpiru. Nezamjenjiv je u suzbijanju ambrozije i abutilona, najčešćih okopavinskih korova. Primjenjuje se u dozi 2 litre po hektaru tretiranjem nakon sadnje,a prije nicanja krumpira u količini vode 200 – 400 l/ha (20-40 l na 1000 m2).

Sultan je selektivni herbicid koji suzbija jednogodišnje uskolisne i jednogodišnje širokolisne korove nakon presađivanja kupusa, kelja, cvjetače i brokule iz presadnica. Prinmjenjuje se u količini 1,5 – 2,0 litara po hektaru uz utrošak vode 200 – 400 l/ha. Primjenjuje se 7 – 10 dana nakon presađivanja kada se kupusnjače nalaze u stadiju razvoja 3 – 6 listova (BBCH 13 – 16), a prije nicanja korova. Prilikom primjene sredstva, korijenje presadnica mora biti dobro prekriveno slojem zemlje. Za postizanje optimalne učinkovitosti sredstvo je potrebno primijeniti na korove u nicanju.

Goltix Gold je selektivni zemljišni herbicid koji suzbija jednogodišnje širokolisne korove u cikli, špinatu i blitvi. Primjenjuje se u količini od 1,5 – 2 l/ha; jednokratno ili višekratno; nakon sjetve, prije nicanja, ili nakon nicanja.

Efica® 960 EC je sistemični herbicid koji suzbija jednogodišnje uskolisne korove u kineskom kupusu, leći, bobu, grahu, grašku, slanutku, cikli, cikoriji, dinji i lubenici primjenom nakon sjetve, a prije nicanja (pre-em) u količini 1,25-1,4 l/ha.

Custodia je kombinirani sistemični fungicid. Sadrži dvije aktivne tvari iz različitih kemijskih skupina i različitog mehanizma djelovanja. Azoksistrobin je aktivna tvar iz skupine strobilurina s vrlo širokim spektrom djelovanja. Ima izraženo preventivno djelovanje na površini biljnih organa, ali i djelomično kurativno djelovanje zbog translaminarnog i sistemičnog širenja u biljci. Tebukonazol je aktivna tvar iz kemijske skupine triazola. Inhibira djelovanje enzima C-14 demetilaze, odnosno biosintezu ergosterola u staničnim membranama. U biljku se upija i premješta sistemično uzlaznim tokovima (akropetalno). Djeluje u ranim fazama razvoja bolesti i pokazuje izraženo kurativno djelovanje. Primjenjuje se u krastavcu, tikvici  i dinji (u zaštićenom prostoru) za suzbijanje pepelnice (Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea) u količini od 0,5 -1,0 L/ha; rajčici, patlidžanu i paprici (u zaštićenom prostoru) za suzbijanje pepelnice (Leveillula taurica, Oidium neolycopersici) u količini od 0,5-1,0 L/ha; luku i češnjaku za suzbijanje hrđe (Puccinia allii) i stemfilijske (purpurne) pjegavosti (Stemphylium vesicarium) u količini od 0,5-1,0 L/ha, uz utrošak 500-1000 L vode/ha. Dozvoljene su tri primjene sredstva tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 10 do 14 dana između primjena.

Nimrod 25 EC je preventivni i kurativni fungicid koji suzbija pepelnice (Erysiphe cichoracearum) na krastavcima, lubenicama i dinjama u koncentraciji 0,04-0,05% (4-5 ml u 10 l vode ili 40-50 ml u 100 l vode) u razmacima 7-14 dana.

Shakal 500 SC je preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje plamenjače na krumpiru (Phytophthora infestans) u dozi 300-400 ml/ha, u 200-500 l vode/ ha. Djeluje i na zoospore pa uz preventivno djelovanje posjeduje i određeno kurativno djelovanje. Također, karakterizira ga odlična otpornost na ispiranje kišom. Shakal 500 EC iskazuje odličnu učinkovitost protiv zaraze plamenjače na gomoljima krumpira.

Apollo 50 SC je selektivan kontaktni akaricid koji suzbija crvenog pauka (Tetranychus spp.) na ukrasnom bilju i salatnom krastavcu u količini 0,4 l/ha. Tretirati kada se pojave prvi mlađi razvojni pokretni oblici paukova uz najviše dva tretiranja u vegetaciji u razmacima od najmanje 14 dana.

Pirimor 50 WG je selektivni sistemični insekticid (aficid) za suzbijanje lisnih uši (Aphididae) na  grašku, grahu, mrkvi, salati i jagodi (na otvorenom prostoru); rajčici, krastavcu i paprici (na otvorenom prostoru) u koncentraciji sredstva 0,04-0,06 % (4-6 g u 10 l vode, tj. 40-60 g u 100 l vode) uz maksimalan utrošak  400-1000 l/ha vode; te radiču (na otvorenom prostoru) u količini 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400-600 l/ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt