Sudjelovanje Danon d.o.o na 62. seminaru biljne zaštite u Opatiji

Djelatnici Danon d.o.o. su i ove godine bili sudionici 62. Seminara biljne zaštite koji se održavao u Opatiji od 6.- 9. Veljače u organizaciji Hrvatskog društva biljne zaštite i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Predsjednica Hrvatskog društva biljne zaštite prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić u uvodnom je izlaganju istaknula i veliki doprinos suorganizatora – Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo kao i Poljoprivredne savjetodavne službe koji su zajedničkim snagama pripremili bogat program i pregršt zanimljivih tema kroz brojne okrugle stolove i prezentacije.

Tijekom tri dana seminara bilo je održano mnoštvo zanimljivih predavanja i referata kao i okruglih stolova i panel rasprava, a Udruga CROCPA  je ove godine obilježila desetogodišnjicu EKO MODEL-a prigodnim cocktailom.

Posebnu pozornost su izazvali okrugli stolovi: “Primjena sredstva za zaštitu bilja-znanstveno ili emocionalno pitanje” te “Rezistentnost-od sumnje do potvrde”.
Na okruglom stolu “Primjena sredstva za zaštitu bilja-znanstveno ili emocionalno pitanje” Antonio Lopes Dia, predsjednik ANIPLA udruge iz Portugala govorio o utjecaju EU zakonodavstva na poljoprivrednu proizvodnju u Portugalu. Uslijedilo je izlaganje Natalije Galzina o utjecaju promjene regulative na poljoprivredu budućnosti s posebnim osvrtom na izazove nacionalne poljoprivrede. Zadnja tema  okruglog stola Glifosat za ili protiv profesora Ostojića rezultirala je žustrom raspravom koja je otvorila brojna pitanja kao posljedicu regulacije ove aktivne tvari.

Vladimir Danon, direktor Danon d.o.o. je dobio srebrnu plaketu za poseban doprinos društvu i zaštiti bilja. Zlatnu plaketu HDBZ je dobio Željko Lončar iz Aglona, a srebrnu Petar Živković iz Bayera.

Proglašeni su i počasni članovi društva hrvatske biljne zaštite, profesori Zvonimir Ostojić  i Bogdan Cvjetković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt