Promocija AGROSOLutiona u Baranji

Danon d.o.o. i tvrtka INOV CO2 su predstavili preparat AGROSOLution tehnolozima i stručnjacima za ratarske kulture iz Belja d.d. u restoranu Kormoran u Kopačkom ritu. Gospodin Janos Levente iz INOV CO2 s.r.o. je iznio prednosti upotrebe AGROSOLutiona, te pozitivne primjere sa terena nakon uporabe AGROSOLutiona.
Prednosti AGROSOLutiona su višestruke: bolji i kvalitetniji prirod, zdravije i vitalnije biljke, povećani otpor od stresa u presušnim i prevlažnim uvjetima, efikasnija upotreba hranjiva, bolji razvoj korijena, povećana fotosinteza,…
AGROSOLution ima veliku paletu upotrebe: kod uzgoja žitarica, kukuruza, krumpira, šećerne repe, hmelja, bundeve, suncokreta, soje, djeteline, sijena ali i povrća, voća, jagoda, šparoga, vinove loze, pa čak i u šumarstvu kod uzgoja bjelogoričnih i crnogoričnih sadnica.
Uz predavanje o prednostima korištenja AGROSOLutiona, Dr.sc Ivica Turšić je također imao predavanje vezano uz rezultate pokusa navodnjavanja šećerne repe sustavima kap po kap uz primjenu fertirigacije.
Na području istočne Slavonije i Baranje provedena su istraživanja u pokusima u polju uz podršku Danon d.o.o. Cilj ovih istraživanja bio je ispitati utjecaj navodnjavanja metodom kap po kap uz primjenu mineralnih hranjiva (Polyfeed®20-20-20+Me i Folibor L®) otopljenih u vodi za navodnjavanje koja su sadržavala sve mikro-elemente uz odgovarajuću količinu bora koji je uz navodnjavanje bio ključni element u ovim istraživanjima (fertirigacija).
U dvije klimatski različite godine istraživanja, primjena fertirigacije statistički je opravdano povećala prirod i sadržaj šećera u korijenu šećerne repe. To je posebno bilo naglašeno u drugoj godini istraživanja kada su bile zabilježene vrlo male ukupne sume oborina i njihov raspored tijekom vegetacijskog razdoblja.
Navodnjavana repa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt