Počinje suzbijanje komaraca !

Počelo je suzbijanje komaraca u gradu Zagrebu. Dezinfekcija će ove godine biti intenzivnija, radi invazije tigrastog komarca. Azijski tigrasti komarac je invanzivna vrsta u Europi, a autohtona vrsta tropskih i sub-tropskih područja Jugoistočne Azije. Ime je dobio po crno-bijelo tigrastim uzorcima po tijelu i nogama. Poznat što grize i danju, a kako se proširio po cijelom gradu, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je potvrdio pojačane mjere suzbijanja komaraca i uništavanja legla te pozvao javnost na mjere prevencije. U tvrtci Eko deratizacija, koja godinama suzbija komarce u gradu Zagrebu potvrdili su da počinju sa deratizacijom sredinom svibnja, i da će intervenirati više puta, zavisno o pozivu građana.
Tigrasti komarac se pojavio u Zagrebu 2007 godine.

Izvor: Jutarnji List 12.05.2016

KAKO SE RIJEŠITI KOMARACA ?

Za efikasno suzbijanje komaraca u vašoj kući i vrtu preporučujemo sljedeće kvalitetne proizvode:

Brzo, jednostavno i efikasno rješenje u borbi protiv komaraca je FOVAL komarci i muhe.
FOVAL komarci i muhe je insekticid u obliku mikroemulzije koji se nalazi u ručnoj prskalici zapremnine 750 ml. Proizvod je spremen za upotrebu, i sve što morate učiniti je aktivirati prskalicu i insekticid raspršiti unutar prostora u kojem se nalaze komarci. Sredstvo se raspršuje po zraku, na zidove, namještaj i slična mjesta na kojima se nalaze ili zadržavaju komarci.
FOVAL komarci i muhe sadrži kombinaciju aktivnih tvari koja Vas trenutno rješava ovih dosadnih napasnika, a zadržava djelotvornost kroz dulji period i tako suzbija i komarce koji naknadno slete na tretirane površine.

Ukoliko su komarci Vaš veliki problem, i svojom brojnošću ometaju boravak u ljetnim mjesecima u Vašim vrtovima i dvorištima preporučamo upotrebu FOVAL CE proizvoda.
FOVAL CE je tekući insekticid u obliku koncentrata za emulziju, koji je prije upotrebe potrebno razrijediti s vodom. Neposredno prije upotrebe napravite 1-2%-tnu otopinu (10-20 ml/1 litru vode), te ručnom ili leđnom tlačnom prskalicom poprskajte grmlje, živicu, travu i sl. (gustu vegetaciju u kojoj se zbog povećane vlage zraka komarci zadržavaju) unutar Vašeg vrta, parka ili dvorišta. Prskati treba tijekom dana, u vrijeme kada komarci nisu aktivni i skrivaju se u takvim zaklonima. Naravno da prskanje treba ponoviti, obično nakon 7-15 dana, ovisno o temperaturama i doletu komaraca “sa strane”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt