Nepredvidljivo proljeće i radovi u poljoprivredi

I ovoga nas proljeća prati nepredvidivost prirode; kišno i vlažno vrijeme uvjetuje značajnu pojavu bolesti i štetnika na svim ratarskim i povrtlarskim kulturama, kao i na trajnim nasadima i vinogradima. Vrijeme je za svakodnevno promatranje uroda, kako bi na vrijeme spriječili i suzbili bolesti i štetočine.
Tek posijane proljetne kulture sporo napreduju, zbog nižih temperatura i viška vlage, ali kako korovu to ne smeta za očekivati je kako će porastom temperatura buknuti i korov, naročito termofilni, pa na to treba obratiti posebnu pažnju.
U fazi zaštite šećerne repe preporučamo korištenje GOLTIX-a, jednog od najpopularnijeg sredstva u zaštiti šećerne repe od korova. Ako još niste do sada koristili GOLTIX preporučamo da ga dodate u predstojećim aplikacijama čime će biti suzbijen veći dio nikli, a što je važnije i zaustavljen rast i razvoj budućih korova pa će repa biti čista i u vrijeme ljeta !
Pšenica je pred cvatnju pa je sada i najbolje vrijeme za zaštitu od bolesti i štetnika , a naročito bolesti klasa. Jedno od najefikasnijih rješenja u zaštiti pšenice je fungicid ZAMIR. Pokazalo se da su kupci jako zadovoljni ZAMIR-om i iznova ga koriste svake sezone. Uz primjenu ZAMIR-a , poželjna je upotreba i insekticida LAMDEX-a za suzbijanje žitnog balca, ali drugih štetnih insekata.
Kukuruz se teško oporavlja od niskih temperatura pa će sigurno i njegov rast i razvoj biti usporen. Preporučili bi da sačekate sa aplikacijom herbicida dok se ne oporavi, a kada se oporavi preporučujemo primjenu NICOGAN-a, nikosulfurana; izuzetnog po efikasnosti i pristupačnog po cijeni. Uvjerite se u njegovu kvalitetu !
Na našim stranicama dostupne su informacije o svim našim proizvodima, a također smo i na raspolaganju za sva pitanja i upute koje su Vam potrebne !
DANON -TIM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt