Ljetne aktualnosti u poljoprivredi

woodruff-54167_640Učestale oborine ovoga su ljeta otežale i produžile žetvu, ali su i pomogle klijanju i nicanju korova po njivama i nasadima kao i njihov bujan rast i razvoj, kako jednogodišnjih ,tako i višegodišnjih korova. Neophodno je da se ti korovi suzbiju prije osjemenjivanja.
Kako bi uspješno suzbili korove upotrijebite Glyphogan®, neselektivni sistemični herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih travnih te širokolisnih korova, uključujući korove s dubokim korijenom, rizomima ili gomoljima, te drvenastih korova u velikom broju kultura.

– Uskoro predstoji  sjetva uljane repice.  Danon d.o.o. vam nudi efikasnija riješena u zaštiti uljane repice od korova na našem tržištu; Kalif, Kalif mega i Sultan su efikasni i ekonomski prihvatljivi herbicidi koja se koriste poslije sjetve, a prije nicanja uljane repice. U slučaju prisutnosti jednogodišnjih ili višegodišnjih travnih korova i samoniklih žitarica nakon nicanja, preporučujemo herbicide Agil i Leopard.

field-of-rapeseeds-474558_640 (2)

– Za one koji se bave povrtlarstvom, voćarstvom i ratarstvom, nudimo vodotopiva gnojiva za irigaciju i folijarnu ishranu (NPK -17-9-27 ili 20-20.20), kao i najnoviji preparat u ishrani bilja na bazi ishrane CO2- Green Power® koji se može primjenjivati u svim kulturama i nasadima, u povrću, cvijeću. …

green power

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt