Kako se riješiti žohara ?

Žohar je riječ od koje svi zaziremo. Na žalost, žohari su kukci koji se viđaju jako često, ulaze u kuće i stanove i otežavaju nam život. Ako imate žohare u svom prostoru, u nastavku pročitajte savjete koje možete primijeniti kako biste se riješili ovih napasnih životinja.

O žoharima

Žohari su kukci iz reda žoharaša te spadaju među najstarija bića na Zemlji. Najviše se nastanjuju u tropskim i sub-tropskim klimama, ali su toliko prilagodljiva bića da su se proširili diljem svijeta. Postoji oko 3500 vrsta žohara, od kojih 15 vrsta možemo pronaći na našim predjelima. Najčešća vrsta žohara u Hrvatskoj su njemački žohari. Oni se razmnožavaju izuzetno brzo, s obzirom na to da jedna ženka iz jedne ooteke proizvede 20-40 novih žohara. Zato, kada se nastane u neki prostor, često dolazi do otežanog rješavanja žohara upravo zbog njihovog brzog razmnožavanja

.

Kvalitetno sredstvo za rješavanje žohara

Najbrže i najefikasnije rješenje jest kupiti sredstvo protiv žohara, odnosno insekticidni gel koji će pomoći suzbiti ovu neželjenu vrstu. Predstavljamo EC GEL roaches (EC gel protiv žohara) mamac namijenjen suzbijanju odraslih jedinki žohara: smeđi/njemački žohar (Blattella germanica), crni žohar (Blatta orientalis), američki žohar (Periplaneta americana).

Karakteristike gela za rješavanje žohara

Jedna kap gela može eliminirati i do 50 žohara. Važno je precizno dozirati gel putem štrcaljke. Žohari ugibaju nekoliko sati nakon konzumiranja gela, a kako se žohari hrane i uginulim jedinkama svoje vrste i njihovim izmetom, stvara se lančani efekt, koji pospješuje učinkovitost gela i brzo dovodi do uništenja cijele populacije, što osigurava maksimalnu učinkovitost pripravka u kontroli populacije žohara.

Za više informacija o ovom gelu i općenito zaštiti svog doma i vrta od insekata, obratite se stručnjacima iz DANON d.o.o. Posjetite našu web stranicu i saznajte sve relevantne informacije o biocidima, navodnjavanju te sredstvima za zaštitu bilja i kućanstva.

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt