Kako se najlakše riješiti komaraca?

Dolaskom toplijeg vremena, te uz učestale oborine populacija komaraca naglo raste. Najčešće vrste komaraca u Hrvatskoj su: tigrasti komarac (Aedes egypti) invazivna vrsta koja se vrlo brzo raširila po cijeloj Hrvatskoj zahvaljujući svojoj otpornosti te vrste Culex pipens, Aedes albopictus, Aedes vexans i Ochelarotatus stisticus .
Komarci, uz to što ometaju svojim ubodima i zujanjem, opasni su prenosioci zaraznih bolesti. Osim što, najčešće u tropskim zemljama, prenose malariju; prenose i različite virusne infekcije poput: žute groznice, denga virusa, virusa zapadnog Nila, te u posljednje vrijeme Zika virusa. Suzbijanje komaraca u RH je zakonski regulirano, radi sprječavanja pojave zaraznih bolesti, te suzbijanja širenja zaraznih bolesti na javnim površinama i prostorijama. Provedba mjera suzbijanja komaraca se može izvršiti larvicidnim suzbijanjem te suzbijanjem imaga (adulticidno suzbijanje).
Bitnu ulogu u razmnožavanju i suzbijanju komaraca imaju ljudi. Nesvjesno, svojom nepažnjom stvaraju idealne uvjete za njihovo razmnožavanje. Za potpuno rješavanje problema komaraca potrebna je prevencija, koja treba biti napravljena od strane privatnih osoba i lokalne vlasti. Najvažnije pravilo u regulaciji broja komaraca je spriječiti mrijest. Najvažnije je eliminirati i najmanje nakupine stajaće vode. Savjetuje se: prazniti redovno tanjure, kante za zalijevanje i vedra te pojila za ptice i životinje, a spremnike za oborinsku vodu u vrtu pokriti sa mrežama i ceradom. U fontane i spremnike stavite ribe koje se hrane ličinkama (crvene ribice), a gume ne skladištiti na otvorenom.
Još jedan efikasan lijek protiv komaraca je i pokrivanje odvodnih šahtova mrežom za komarce u periodu od travnja do listopada. To će spriječiti komarca da nađu vodu koja j neophodna za reproduktivni ciklus, a ako se i izlegne imago zaštitna mreža protiv komaraca će spriječiti izlaz van.

KAKO IH SE RIJEŠITI ?

foval1Kao brzo, jednostavno i efikasno rješenje nudimo vam proizvod FOVAL komarci i muhe. FOVAL komarci i muhe je insekticid u obliku mikroemulzije koji se nalazi u ručnoj prskalici zapremnine 750 ml. Proizvod je spreman za upotrebu i sve što morate učiniti je aktivirati prskalicu i insekticid raspršiti unutar prostora u kojem se nalaze komarci. Sredstvo se raspršuje po zraku, na zidove, namještaj i slična mjesta na kojima se nalaze ili zadržavaju komarci. FOVAL komarci i muhe sadrži kombinaciju aktivnih tvari koja Vas trenutno rješava ovih dosadnih napasnika, a sadržava djelotvornost kroz dulji period i tako suzbija i komarce koji naknadno slete na tretirane površine.

fovalcezamuheikomarceUkoliko su komarci Vaš veliki problem, i svojom brojnošću ometaju boravak u ljetnim mjesecima u Vašim vrtovima i dvorištima preporučamo upotrebu FOVAL CE proizvoda. FOVAL CE je tekući insekticid u obliku koncentrata za emulziju, koji je prije upotrebe potrebno razrijediti vodom. Neposredno prije upotrebe napravite 1-2 %-tnu otopinu (10-20 ml/1 litru vode), te ručnom ili leđnom tlačnom prskalicom poprskajte grmlje, živicu i sl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt