Sudjelovanje Danon d.o.o na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „ Sustainability challenges in agroecosystems“

U Osijeku se od 19-21 lipnja održavala Međunarodna Znanstvena konferencija „Sustainability challenges in agroecosystems“ (Izazovi održivosti u agroekosistemima).
Konferencija je bila organizirana od strane hrvatske (HDPOT),  češke te mađarske (HUISTRO) podružnice ISTRO-e (International Soil Tillage Research Organization – Međunarodna organizacija za proučavanje obrade tala). Primarni cilj ove inicijative je promicanje, razvoj i rast interesa i znanja o tlu, znanosti o obradi tla, odnos obrade tla i okoliša, razmjena ideja i iskustava kao i  širenje suvremenog pristupa primjene tehnologije u agroekosustavima.

Cilj konferencije
je bio da  znanstvenici i stručnjaci iz prakse prenesu svoja znanja i otkrića vezana uz glavne ciljeve ISTRO-a; obrada tla, te povezanost te tematike  sa zaštitom tla,  upotrebom zemljišta i proizvodnjom usjeva.

Konferencija se sastojala od 6 dijelova:
1.Održivo upravljanje zemljištem
2.Kako se nositi sa klimatskim promjenama u proizvodnji bilja
3.Dobre poljoprivredne prakse te sigurnost hrane
4.Poljoprivreda, mehanizacija i održiva bioenergija
5.Olakšavanje integrirane zaštite bilja
6.Izazovi I prilike u ruralnom razvoju

Danon d.o.o. je bio sponzor konferencije, a također je i u suradnji sa stručnjacima sa Agronomskog fakulteta te Belje d.o.o. izložio rezultate pokusa vezanog uz navodnjavanje šećerne repe te duhana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt