Ratibrom svježi mamac

Rodenticid – gotovi mamci za suzbijanje štetnih glodavaca

Samo za profesionalne korisnike

Ratibrom ® svježi mamackumulativni antikoagulacijski rodenticid, u obliku svježeg mamca namijenjen suzbijanju štetnih glodavaca, za neposrednu primjenu na otvorenim i u zatvorenim prostorima, u javnom zdravstvu i komunalnoj higijeni.

Aktivna tvar: 

  • bromadiolon 0,005%
  • denatonium benzoat 0,001%

Formulacija: Svježi mamac

Vrijeme primjene: Siječanj, Veljača, Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad, Studeni, Prosinac

Dostupna jedinična pakiranja: 200 g (vrećica), 500 g (vrećica i kutijica),

Transportna pakiranja: 12 x 500 g (kutijica), 36 x 500 g (vrećica), 50 x  200 g (vrećica)

Proizvođač: Kollant

Karakteristike proizvoda: 

Ratibrom ® svježi mamac  je gotov aromatiziran mamac, namijenjen suzbijanju štetnih glodavaca u javnom zdravstvu i komunalnoj higijeni, što podrazumijeva domaćinstva, ugostiteljske objekte, skladišta, i dr.

Ratibrom ® svježi mamac je glodavcima jako atraktivan i rado ga konzumiraju, a pogodan je za primjenu na vanjskim i u unutarnjim prostorima. Vrlo djelotvorno suzbija sve vrste štetnih glodavaca: kućnog miša (Mus musculus), poljskog miša, sivog štakora (Rattus norvegicus), crnog štakora (Rattus rattus) i dr., te uspješno suzbija miševe i štakore otporne (rezistentne) na ostale, ranije korištene, rodenticide.

Ratibrom ® svježi mamac sadrži gorku tvar koja djeluje odbojno za gutanje, što smanjuje opasnost trovanja domaćih i ostalih ne-ciljanih životinja, kao i ljudsku zlouporabu. U zavisnosti od sredine gdje se upotrebljava, vrlo često se koristi u kombinaciji sa kutijama za skrivanje mamca – Go in big i Go in small, i na taj način se sprječava bilo kakav neželjeni kontakt sa mamcom.

Način djelovanja: 

Ratibrom ® svježi mamac djeluje ingestivno, dovoljno je jednokratno konzumiranje mamca da dođe do trovanja. Uzrokuje unutarnja krvarenja, čime simulira prirodnu smrt u roku 3-10 dana nakon uzimanja prvog obroka, ne izazivajući sumnju na mamac kod ostalih glodavaca, što omogućava potpuno istrebljenje legla. Glodavci koji se otruju konzumiranjem mamca, dobiju osjećaj gušenja i imaju potrebu za otvorenim prostorom.

Upute za uporabu: 

Ratibrom  ® svježi mamac se postavlja u hrpice, na zaklonjena mjesta:

  • za suzbijanje miševa 1 – 2 vrećice na svakih 3-5 m2 površine unutar mjesta boravka
  •  za suzbijanje štakora 3 – 5 vrećica na svakih 5-10 m2 površine raspoređuju se uzduž putova kojima se kreću, odnosno u blizini legla.

Kod veće populacije mamci se postavljaju na manji razmak. Potrebno ih je obnavljati svakih 5-7 dana, sve dok ne dođe do potpunog uništenja štetnih glodavaca. Ne postavljati mamce na izrazito vlažne podloge.

Mamci ne smiju biti dostupni domaćim životinjama, divljači i djeci. Obavezno raditi sa zaštitnim rukavicama. Ne smiju se upotrebljavati u polju i šumarstvu.

PRIJE UPORABE OBAVEZNO PROČITATI PRILOŽENU UPUTU!

One Response

  1. Dobro došli na naš blog “Zaštita bilja”, ovo je mjesto gdje možete postaviti pitanje vezano uz dotični proizvod/program zaštite. Odgovoriti će Vam netko iz našeg tima stručnjaka.
    Vaš Danon d.o.o. !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt