Arbokol® – voćarska smola

Arbokol® – je smola za premazivanje rana nastalih pri cijepljenju, i svih drugih oštećenja na drveću i grmlju (rane uslijed rezidbe, oštećenja nastala djelovanjem atmosferilija i sl.).

Prednosti :
– Pogodan za sve vrste rana
– Lako se nanosi kistom
– Brzo zacjeljuje rane
Zahvaljujući reguliranom viskozitetu upotreba Arbokol®- a je laka i praktična; nanosi se na oštećenja običnom četkom kao gotovi proizvod. Ne treba ga istopiti  ugrijavanjem čime se izbjegava rizik termičkog oštećenja biljke na mjestu kalema.

Formulacija:
Smola za direktno nanošenje

Vrijeme primjene:
Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad

Dostupna jedinična pakiranja:
500 g, 1 kg

Transportna pakiranja:
24 x 500 g, 12 x 1 kg

Način djelovanja:
Arbokol® stvara plastični film koji izolira oštećenja od utjecaja vanjske sredine. Kada se osuši film je elastičan i lako se prilagođava razvoju i kretanju biljaka, ne puca i zadržava svoje karakteristike nepromijenjene tijekom vremena.

Upute za uporabu:
Arbokol® nanijeti pomoću kista na oštećene dijelove. Dovoljan je tanak, ali homogen sloj smole. Ako je potrebno, rane prije nanošenja smole dobro očistiti pomoću čistog i oštrog noža. Minimalno vrijeme potrebno da se smola osuši i stvori zaštitni sloj je 1 sat, nakon čega nema opasnosti od pucanja sloja, a tretirani dijelovi su potpuno zaštićeni od prodora patogenih gljivica. Ne primjenjivati za kišnog vremena. Ukoliko dođe do ispiranja nanešenog sredstva, postupak je potrebno ponoviti. Čuvati pri temperaturama višim od +5°C. Ako se nakon duljeg stajanja stvori tanak sloj vode na površini sredstva, dobro promućkajte prije upotrebe da sredstvo ponovo postane homogeno.

PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI PRILOŽENU UPUTU!

2 Responses

    1. Poštovani,

      Cijena Arbokola 500 g je 35 kn, 1 kg je 56 kn,
      a arbokol s bakrom 250 g 29 kn ( tuba sa četkicom)
      Cijena dostave je 25 kn

      LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt