Primjena anti-drift mlaznica u zaštiti bilja

Anti drift mlaznicaNa pokušalištu agronomskog fakulteta u Zagrebu (Šašinovec) u organizaciji Udruge proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja RH (CROCPA) i suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebui tvrtke ‘’Findri d.o.o. održana je radionica na temu: ‘’Primjena anti- drift mlaznica u zaštiti bilja’’.
Irena Brajević iz udruge CROCPA najavila je novi projekt Udruge s naglaskom na zaštitu okoliša i zdravlja ljudi. Na radionici su sudjelovali članovi udruge CROCPA, predstavnici Agronomskog fakulteta,studenti, predstavnici Savjetodavne službe i poljoprivredni proizvođači. Ova radionica najava je novih aktivnosti u cilju zaštite okoliša ljudi i životinja i dobre poljoprivredne prakse.
Željko Findri predstavnik tvrtke ‹›Findri d.o.o.›› govorio je o važnosti pravilnog izbora mlaznica u zaštiti bilja, sprječavanju pojave zanošenja kapljica vjetrom i važnosti edukacije poljoprivrednika i vremenskim uvjetima primjene sredstava za zaštitu bilja.Izborom veličine i modela mlaznice, radne brzine, radnog tlaka, radne brzine i visine prskanja definiraju se glavni parametri prskanja.

Uz održano predavanje radionica je imala i svoj praktični dio na polju s prikazom rada prskalice opremljene s standardnim i anti-drift mlaznicama, gdje su se s pomoću vodo- osjetljivih listića mogli vidjeti učinci mlaznica (veličina kapljica i pokrivenost površine) nakon prskanja.
Prilikom primjene sredstva za zaštitu bilja na polju veliku pozornost treba obratiti na ispravnost prskalice/ raspršivača i posebno mlaznice. Iako su po svojoj veličini vrlo male, mlaznice su jedan su od najvažnijih dijelova uređaja za aplikaciju!

Gospodarski list 4/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt