Poljoprivredni sajam CroAgro

Nakon 19 godina sajam poljoprivrede se vratio u Zagreb

Od 5-8 prosinca 2019 godine u organizaciji Gospodarskog lista i Zagrebačkog velesajma održavao se CroAgro  -međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije. Tijekom sva 4 dana održavanja sajma uz izlagački program održavao se i raznovrsni popratni program za posjetitelje i izlagače: razne tematske radionice i konferencije, različita interesantna predavanja, dodjeljivanje nagrada za najbolje proizvode, okruglih stolova. Svi ovi događaji bili su vezani uz teme stočarstva, mehanizacije, voćarstva, pčelarstva, ali i ostalih grana poljoprivrede.

U sklopu sajma se održavao i 5. po redu  stručni seminar o proizvodnji povrća – Hrvatsko povrće kojeg je organizirao Gospodarski list zajedno sa raznim državnim institucijama i ministarstvima.

Drugoga dana stručnog seminara,  tijekom sekcije Zaštita povrća, i djelatnik firme Danon d.o.o. Zlatko Balentić dipl.ing.agr. je održao predavanje „Zaštita povrća sredstvima za zaštitu bilja tvrtke Danon“. Tijekom predavanje predstavljena su sredstva za zaštitu povrća u paleti tvrtke Danon d.o.o.

I izvršna direktorica Udruge proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Republike Hrvatske (Croatian Crop Protection AssociationCROCPA)  Irena Brajević je tijekom seminara održala predavanje pod nazivom „Izazovi i trendovi u modernoj zaštiti bilja“ gdje je predstavila članove, kao i ciljeve udruge. U izlaganju je također bilo govora i o novim uredbama vezanim uz SZB u EU, kao i o izazovima koje očekuju proizvođače i predstavnike SZB-a.  Bili su spomenuti  i novi trendovi u poljoprivredi (dronovi i dr.) te prijedlog obveznog označavanja SZB  o mehanizmu djelovanja radi poboljšanja upravljanjem rezistentnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt