NOVO ! – Gel u kapsulama protiv insekata

gel u kapsulama_insektiSTOP INSEKTIMA-GEL U KAPSULAMA
Proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata – štiti biljku od napada insekata

Karakteristike proizvoda:
STOP INSEKTIMA – GEL U KAPSULAMA  je prirodni proizvod na osnovi visoko koncentriranih biljnih ekstrakata čiji specifičan sastav ima za posljedicu stvaranja povoljnog okruženja za rast i cvatnju biljke. Zahvaljujući njegovom specifičnom djelovanju  zelene biljke, vrtne biljke  i cvijeće mogu rasti zdravo i cvjetaju bez neugodnih i opasnih oštećenja od štetnih insekata. Proizvod u obliku guste  tekućine (gela) nalazi se unutar prozirnih kapsula, što omogućava brzu i jednostavnu primjenu i  doziranje.  U kontaktu s vlagom u tlu  kapsule se brzo otapaju i proizvod postaje dostupan biljci.

Formulacija:
Gel u kapsulama

Vrijeme primjene:
Siječanj, Veljača,Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad, Studeni, Prosinac

Dostupna jedinična pakiranja:
12 kapsula na blisteru

Transportna pakiranja:
2 x 12 blistera

Način djelovanja:
STOP INSEKTIMA- GEL U KAPSULAMA  je proizvod koji biljka lako apsorbira putem korijena, bilo da je riječ  o biljkama koje rastu u lončićima ili drveću i grmlju posađenom u tlu. Nakon primjene, gel još nekoliko tjedana ostaje unutar biljke i u tlu, te štiti biljku od  napada štetnih insekata. Djelovanje gela temelji se na širenju mirisa koji ometa štetne insekte, odvraća ih od hranjenja na tretiranoj biljci i time ometa njihov razvojni ciklus, što rezultira drastičnim smanjenjem prisustva štetnih insekata oko i na tretiranoj biljci, a time i oštećenja nastalih uslijed njihova djelovanja. Iako se proizvod apsorbira putem korijena, mora se primijeniti u razvojnoj fazi u kojoj se preporučuje. Gel djeluje otprilike 4 tjedna, nakon čega je tretman potrebno ponoviti.
Preporučuje se gel koristiti preventivno  posebice ukoliko se očekuje jak napad štetnih insekata.

Upute za upotrebu:
Proizvod se može koristiti na ukrasnom bilju, voćkama i povrtnom bilju. Plodovi i cvjetovi tretiranih biljaka ne pokazuju  nikakve promjene organoleptičkih svojstava.

Doziranje:
U tlo: napravite malu rupu u tlu, duboku oko 10 cm, u blizini korijena biljke, i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je.  Ovisno o veličini biljke, koristite različit broj kapsula (vidi tablicu dolje).
Lončanice (biljke posađene u lončiće): u tlu u blizini korijena biljke napravite malu rupu, oko 5 cm duboku i umetnite kapsulu. Ispunite rupu vodom i zatvorite je. Koristiti jednu kapsulu na 5 litara zemlje.
Za primjenu prskanjem biljke: otopiti 2 kapsule u 0,5 litara vode i poprskati biljku. Koristiti vodu sobne temperature (mlaku).

Visina biljke   50 cm 100 cm 150 cm 200 cm 250 cm 300 cm 350 cm 400 cm 450 cm
Broj kapsula      1          2            3              4             5             7              9            10            12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt