Kako se riješiti mrava u kući?

Zbog svojih kolonija koji sadrže više od tisuću jedinki, mravi se ubrajaju u kućne štetnike koje je najteže konrolirati. Jednom kad se mravi nastane u kući jako ih se teško riješiti. Najveći problem predstavlja činjenica da se vrlo teško mogu pronaći gnijezda (mravinjaci) pa ih se ne može lako uništitiUčinkovito suzbijanje mrava u kući ili stanu moguće je samo uništenjem cijelog legla, odnosno mravlje kolonije, a posebno je važno uništiti i kraljicu. Mravinjaci spomenutih štetnih vrsta, nalaze se najčešće na vrlo skrovitim, nama nedostu- pnim mjestima, te je gotovo nemoguće doći do njih i izravno ih uništiti.

Najdjelotvorniji način suzbijanja mrava
Ako se suzbiju samo radnici koji su izašli iz mravinjaka u potragu za hranom, ubrzo će ih zamijeniti novi i opet smo na početku. Zbog toga je najdjelotvorniji način suzbijanja mrava primjena hranidbenih insekticidnih mamaca koje mravi sami unose u mravinjak i tako omogućuju istrebljenje cijelog legla.
EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava: faraonski mrav (Monomorium pharaonis), argentinski mrav (Linepithema humile) i crni mrav (Lasius niger), služi za upotrebu u unutarnjim i vanjskim prostorima; u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima. Sadrži gorku tvar koja je odbojna ljudima i kućnim ljubimcima. Konzistencija gela omogućava vrlo jednostavnu i preciznu aplikaciju u sve pukotine i praznine, primjenjuje se pomoću posebnog aplikatora (štrcaljke), koji omogućava precizno doziranje i sigurnu primjenu, bez direktnog kontakta sa sredstvom.

Kako djeluje EC GEL ?
Snažan svježi mamac u EC GEL-u privlači mrave, koji ga smatraju izuzetno ukusnom hranom. Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja). Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak, distribuiraju ga unutar kolonije, te njime hrane ličinke, a u konačnici i kraljicu, što dovodi do uništenja cijele kolonije.

Upute za upotrebu:
Prije upotrebe utvrditi razinu infestacije (niske ili visoke), gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki/patroni), što omogućuje preciznu dozaciju gela na za to predviđena mjesta. Nanesite gel u kapljicama ili linijama pokraj mravljih staza, uz mravinjake, na mjesta na kojima ima mravi ili u procjepe i pukotine na mjestima na kojima je uočena njihova prisutnost. Vanjska uporaba (terase, privatni vrtovi, okućnice): primijeniti na mjesta gdje je veća vjerojatnost pojavljivanja mrava: nadstrešnice, krovni vijenci, na mjestima ulaska žica i cijevi u strukturu zgrada. Uklonite alternativne izvore hrane iz okoline koji bi mogli biti konkurentni.

 

 

 

 

 

Način primjene i dozacija
Nakon sedam dana pregledajte mjesta nanošenja i ako je potrebno ponovo nanesite gel dok kolonija ne bude u potpunosti uklonjena. U slučaju potrebr tretman se može ponoviti nakon 3 mjeseca. U blizini područja u kojima se nanosi sredstvo ne smiju se raspršivati druge kemikalije jer ga mogu kontami- nirati i učiniti neprivlačnim mravima. Ne upotrebljavajte na drvenim ili poroznim površinama. Ako je potrebno nanesite proizvod na neporoznu podlogu npr plastičnu foliju i njome prekrijte drvene ili porozne podloge. U vanjskim prostorima, tj. u slučajevima kada vanjski uvjeti utječu na proizvod (kiša, jaka izloženost suncu, prljavština itd.), proizvod treba ponovno nanijeti.

DOZIRANJE: 0,2 g/m2 (1 kapljica = 1 linija od 3 cm duljine = 0,2 g mamca u obliku gela)

Proizvod pokazuje efikasnost veću od 90% mortaliteta unutar 15 dana.

2 Responses

 1. Postovani,
  Imam u stanu male zute mrave, faraonske i nikako ih se ne mogu rijesiti. Mozete li mi preporuciti koji gel bih trebala koristiti?
  Zahvaljujem

  1. Poštovana,

   Možete upotrijebiti naš EC gel protiv žohara, cijena je 45,60 kn + 25 kn p.t.,a možete ga kupiti i u našoj poljoapoteci, Ledinska 7,Donji Stupnik,

   LP
   Saša Danon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt