EC gel ants® – EC gel protiv mrava

Uništava cijelu koloniju mrava ! Precizno doziranje pomoću štrcaljke !

INSEKTICIDNI GEL – MAMAC ZA SUZBIJANJE MRAVA
Vrsta formulacije: RB – mamac (pripremljen za uporabu); gel
Kategorija korisnika: Široka javnost (amaterska uporaba).
Sastav (aktivna tvar): imidakloprid 0,01 % (CAS br.: 138261-41-3)
Dostupna jedinična pakiranja: 5g

EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava: faraonski mrav (Monomorium pharaonis), argentinski mrav (Linepithema humile) i crni mrav (Lasius niger) koji služi za upotrebu u unutarnjim i vanjskim prostorima; ( u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima). Proizvod sadrži gorku tvar koja je odbojna ljudima i kućnim ljubimcima.

NAČIN DJELOVANJA
Snažan svježi mamac u EC GEL-u privlači mrave, koji ga smatraju izuzetno ukusnom hranom. Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja). Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak, distribuiraju ga unutar kolonije, te njime hrane ličinke, a u konačnici i kraljicu, što dovodi do uništenja cijele kolonije.

UPUTE ZA UPOTREBU
Prije upotrebe utvrditi razinu infestacije (niske ili visoke), gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki/patroni),što omogućuje preciznu dozaciju gela na za to predviđena mjesta. Nanesite gel u kapljicama ili linijama pokraj mravljih staza, uz mravinjake, na mjesta na kojima ima mravi ili u procjepe i pukotine na mjestima na kojima je uočena njihova prisutnost. Vanjska uporaba (terase, privatni vrtovi, okućnice): primijeniti na mjesta gdje je veća vjerojatnost pojavljivanja mrava: nadstrešnice, krovni vijenci, na mjestima ulaska žica i cijevi u strukturu zgrada. Uklonite alternativne izvore hrane iz okoline koji bi mogli biti konkurentni.

ecogel_hormigas_como_actua

NAČIN PRIMJENE I DOZACIJA
Nakon sedam dana pregledajte mjesta nanošenja i ako je potrebno ponovo nanesite gel dok kolonija ne bude u potpunosti uklonjena. U slučaju potrebe tretman se može ponoviti nakon 3 mjeseca. Preporučuje se pranje ruku prije upotrebe mamca kako ne bi došlo do kontaminacije neugodnim mirisima poput duhana i sl. U blizini područja u kojima se nanosi sredstvo ne smiju se raspršivati druge kemikalije jer ga mogu kontaminirati i učiniti neprivlačnim mravima. Ne upotrebljavajte na drvenim ili poroznim površinama. Ako je potrebno nanesite proizvod na neporoznu podlogu npr plastičnu foliju i njome prekrijte drvene ili porozne podloge. U vanjskim prostorima, tj. u slučajevima kada vanjski uvjeti utječu na proizvod (kiša, jaka izloženost suncu, prljavština itd.), proizvod treba ponovno nanijeti. Proizvod pokazuje efikasnost veću od 90% mortaliteta unutar 15 dana.

MJERE ZA SMANJENJE RIZIKA
Ne nanosite proizvod na mjesta koja su već tretirana drugim insekticidom. Ovaj proizvod treba upotrebljavati naizmjenično s drugim proizvodima koji ga ne sadrže kako bi se spriječio razvoj rezistentnih populacija. Proizvod se smije ponovno nanositi samo dok se štetočine ne suzbiju. Slijedite preporučene doze i intervale pri upotrebi proizvoda. Slijedite upute kako ne bi bilo rizika za okoliš. Kada ga se upotrebljava oko zgrada, nemojte nanositi u blizini odvoda. Ako je tretirana zona povezana sa sustavom za odvod kišnice ili kanalizacijom, upotrebljavajte samo u područjima u kojim ne postoji opasnost da će biti pod vodom ili se smočiti, tj. u područjima zaštićenima od kiše, poplava i vode za čišćenje. Proizvod treba sigurno nanijeti kako ga životinje ili djeca ne bi pojeli. Ne bacajte proizvod na zemlju, u vodotokove, u sudoper ili odvod. Ne ispuštajte u okoliš. Ne nanositi na površine na kojima se čuva, priprema ili konzumira hrana ili hrana za životinje. Spriječiti onečišćenje vode za piće za ljude i životinje.
MJERE IZBJEGAVANJA RIZIKA ZA SPECIFIČNU NAMJENU
Izbjegavajte kontakt s očima i kožom. Spriječiti da djeca i životinje dodu u dodir s tretiranom površinama. Ne nanositi na površine koje se često čiste.

OSNOVNI POSTUPCI ZA PRVU POMOĆ
Ako proizvod dođe u kontakt s očima, obilno ispirite vodom barem 15 minuta. OBAVEZNO skinite kontaktne leće. Ako dođe do kontakta s kožom, operite je sapunom i obilnom količinom vode, ali bez trljanja. Ako je moguće, odvedite osobu bolnicu i pokažite naljepnicu ili pakiranje kada je god to moguće. Ne ostavljajte otrovanu osobu samu.
Medicinski savjeti za liječnike i sanitarno osoblje: Liječenje je simptomatasko i suportivno. AKO JE POTREBAN MEDICINSKI SAVJET, TREBATE IMATI PRI RUCI SPREMNIK ILI NALJEPNICU TE KONTAKTIRATI CENTAR ZA KONTROLU TROVANJA, tel 01/2348-342
Hitne mjere za zaštitu okoliša
Mjere opreza: Pazite da ne dođe do kontaminacije odvoda, površinske i podzemne vode te tla. Metode čišćenja: Uklonite proizvod iz zahvaćenog područja pomoću mokre maramice i bacite s kućanskim otpadom. U slučaju prolijevanja u vodu, spriječite širenje prikladnom barijerom. Uklonjeni proizvod treba odložiti u skladu s lokalnim zakonima. Obratite se nadležnim tijelima ako situaciju nije moguće kontrolirati. Neiskorišteni proizvod, pakiranje i sav preostali otpad (npr. mrtve insekte) odložite u skladu s lokalnim propisima.
Važno! Oprezno rukovati. Prije upotrebe pročitati priložene upute.

SKLADIŠTENJE

Stabilnost proizvoda pohranjenog u izvornom spremniku jest 3 godine u normalnim uvjetima pohrane. Pohranite u izvornom spremniku. Držite spremnike čvrsto zatvorenima na suhom, hladnom i dobro provjetrenom mjestu. Preporuča se skladištenje na temperaturi od 5° C do 45° C.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hrvoje Jajaš
2 years ago

Molim Vas, zanima me EC gel protiv mravi. Ne vidim cijenu a niti kako doći do njega. Ako možete pomoći spasite.

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt