EC gel ants® – EC gel protiv mrava

Uništava cijelu koloniju mrava ! Precizno doziranje pomoću štrcaljke !

INSEKTICIDNI GEL – MAMAC ZA SUZBIJANJE MRAVA
Vrsta formulacije: RB – mamac (pripremljen za uporabu); gel
Kategorija korisnika: Široka javnost (amaterska uporaba).
Sastav (aktivna tvar): imidakloprid 0,01 % (CAS br.: 138261-41-3)
Dostupna jedinična pakiranja: 5g

EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava: faraonski mrav (Monomorium pharaonis), argentinski mrav (Linepithema humile) i crni mrav (Lasius niger) koji služi za upotrebu u unutarnjim i vanjskim prostorima; ( u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima). Proizvod sadrži gorku tvar koja je odbojna ljudima i kućnim ljubimcima.

NAČIN DJELOVANJA
Snažan svježi mamac u EC GEL-u privlači mrave, koji ga smatraju izuzetno ukusnom hranom. Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja). Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak, distribuiraju ga unutar kolonije, te njime hrane ličinke, a u konačnici i kraljicu, što dovodi do uništenja cijele kolonije.

UPUTE ZA UPOTREBU
Prije upotrebe utvrditi razinu infestacije (niske ili visoke), gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki/patroni),što omogućuje preciznu dozaciju gela na za to predviđena mjesta. Nanesite gel u kapljicama ili linijama pokraj mravljih staza, uz mravinjake, na mjesta na kojima ima mravi ili u procjepe i pukotine na mjestima na kojima je uočena njihova prisutnost. Vanjska uporaba (terase, privatni vrtovi, okućnice): primijeniti na mjesta gdje je veća vjerojatnost pojavljivanja mrava: nadstrešnice, krovni vijenci, na mjestima ulaska žica i cijevi u strukturu zgrada. Uklonite alternativne izvore hrane iz okoline koji bi mogli biti konkurentni.

NAČIN PRIMJENE I DOZACIJA
Nakon sedam dana pregledajte mjesta nanošenja i ako je potrebno ponovo nanesite gel dok kolonija ne bude u potpunosti uklonjena. U slučaju potrebe tretman se može ponoviti nakon 3 mjeseca. Preporučuje se pranje ruku prije upotrebe mamca kako ne bi došlo do kontaminacije neugodnim mirisima poput duhana i sl. U blizini područja u kojima se nanosi sredstvo ne smiju se raspršivati druge kemikalije jer ga mogu kontaminirati i učiniti neprivlačnim mravima. Ne upotrebljavajte na drvenim ili poroznim površinama. Ako je potrebno nanesite proizvod na neporoznu podlogu npr plastičnu foliju i njome prekrijte drvene ili porozne podloge. U vanjskim prostorima, tj. u slučajevima kada vanjski uvjeti utječu na proizvod (kiša, jaka izloženost suncu, prljavština itd.), proizvod treba ponovno nanijeti. Proizvod pokazuje efikasnost veću od 90% mortaliteta unutar 15 dana.

MJERE ZA SMANJENJE RIZIKA
Ne nanosite proizvod na mjesta koja su već tretirana drugim insekticidom. Ovaj proizvod treba upotrebljavati naizmjenično s drugim proizvodima koji ga ne sadrže kako bi se spriječio razvoj rezistentnih populacija. Proizvod se smije ponovno nanositi samo dok se štetočine ne suzbiju. Slijedite preporučene doze i intervale pri upotrebi proizvoda. Slijedite upute kako ne bi bilo rizika za okoliš. Kada ga se upotrebljava oko zgrada, nemojte nanositi u blizini odvoda. Ako je tretirana zona povezana sa sustavom za odvod kišnice ili kanalizacijom, upotrebljavajte samo u područjima u kojim ne postoji opasnost da će biti pod vodom ili se smočiti, tj. u područjima zaštićenima od kiše, poplava i vode za čišćenje. Proizvod treba sigurno nanijeti kako ga životinje ili djeca ne bi pojeli. Ne bacajte proizvod na zemlju, u vodotokove, u sudoper ili odvod. Ne ispuštajte u okoliš. Ne nanositi na površine na kojima se čuva, priprema ili konzumira hrana ili hrana za životinje. Spriječiti onečišćenje vode za piće za ljude i životinje.
MJERE IZBJEGAVANJA RIZIKA ZA SPECIFIČNU NAMJENU
Izbjegavajte kontakt s očima i kožom. Spriječiti da djeca i životinje dodu u dodir s tretiranom površinama. Ne nanositi na površine koje se često čiste.

OSNOVNI POSTUPCI ZA PRVU POMOĆ
Ako proizvod dođe u kontakt s očima, obilno ispirite vodom barem 15 minuta. OBAVEZNO skinite kontaktne leće. Ako dođe do kontakta s kožom, operite je sapunom i obilnom količinom vode, ali bez trljanja. Ako je moguće, odvedite osobu bolnicu i pokažite naljepnicu ili pakiranje kada je god to moguće. Ne ostavljajte otrovanu osobu samu.
Medicinski savjeti za liječnike i sanitarno osoblje: Liječenje je simptomatasko i suportivno. AKO JE POTREBAN MEDICINSKI SAVJET, TREBATE IMATI PRI RUCI SPREMNIK ILI NALJEPNICU TE KONTAKTIRATI CENTAR ZA KONTROLU TROVANJA, tel 01/2348-342
Hitne mjere za zaštitu okoliša
Mjere opreza: Pazite da ne dođe do kontaminacije odvoda, površinske i podzemne vode te tla. Metode čišćenja: Uklonite proizvod iz zahvaćenog područja pomoću mokre maramice i bacite s kućanskim otpadom. U slučaju prolijevanja u vodu, spriječite širenje prikladnom barijerom. Uklonjeni proizvod treba odložiti u skladu s lokalnim zakonima. Obratite se nadležnim tijelima ako situaciju nije moguće kontrolirati. Neiskorišteni proizvod, pakiranje i sav preostali otpad (npr. mrtve insekte) odložite u skladu s lokalnim propisima.
Važno! Oprezno rukovati. Prije upotrebe pročitati priložene upute.

SKLADIŠTENJE

Stabilnost proizvoda pohranjenog u izvornom spremniku jest 3 godine u normalnim uvjetima pohrane. Pohranite u izvornom spremniku. Držite spremnike čvrsto zatvorenima na suhom, hladnom i dobro provjetrenom mjestu. Preporuča se skladištenje na temperaturi od 5° C do 45° C.

17 Responses

 1. Molim Vas, zanima me EC gel protiv mravi. Ne vidim cijenu a niti kako doći do njega. Ako možete pomoći spasite.

  1. Poštovani

   Cijena gela protiv mrava je 6,05 € + 3,32 € p.t., također gel možet ekupiti u našoj poljoapoteci u Ledinskoj 7, Donji Stupnik

 2. Postovani

  Moze jedan gel za mrave
  Placanje pouzecem ili virmanom
  Adresa
  Put laza 7
  21222
  Marina
  0977942487

  1. Može,
   cijena gela sa p.t. je 9,32 € (6,05 € + 3,32 €), plaćanje po ponudi ili pouzećem ( onda mogući dodatni troskovi od strane HP, oko 1,5 €)

   LP

 3. Postovani
  Narucio bi 2 kom EC gel ants® – EC gel protiv mrava.
  Placanje pouzecem.
  Medvescina 19f
  10000 Zagreb

 4. Poštovani

  htjela bi naručiti gel protiv mravi i gel protiv žohara.

  Molim Vas pošaljite mi ponudu putem maila.

  1. Poštovana,
   cijena gela je 6,05 + 3,32 € p.t., da vi vam poslali ponudu treba nam vaša adresa i broj telefona

   LP
   Saša Danon

 5. Pozdrav
  Narućio bi 1 gel plačanje pouzećem.
  Adresa:
  Matko Mirković
  Stepinćeva 11
  21000 Split

 6. Može narudžba 1 kom EC gela na adresu:

  Prekratova 56, 10000 Zagreb
  Kontakt broj 0994702426

 7. naručila bih 2 gelA protiv mrava

  Orešić Anita
  Jagičeva 30
  35000 Slavonski Brod

  Ako može plačAnje žiralno
  Amk agencija
  Slavonski BRod
  OIB 69658862339

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt