Zaštita ratarskih kultura

U tijeku je sjetva jarih ratarskih kultura, ali i zaštita ozimih, te Vam možemo preporučiti sljedeća sredstva za zaštitu bilja u cilju postizanja željenih prinosa i odlične kvalitete merkantilne robe:

ZAŠTITA KUKURUZA OD KOROVA

Mays Top Pack

Nic 4 OD 1 l (nikosulfuron) + Cornprotect 0,5 l (mezotrion) + Dicash 0,5 l (dikamba)

Mays Top Pack sadrži tri različite aktivne tvari u količinama prilagođenim primjeni za površinu od 1 ha. Namijenjen je jednostavnom i učinkovitom suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu,  a poslije nicanja kukuruza i korova.

Primjenjuje se u fazi 2-6 listova kukuruza. Učinkovito suzbija sve iznikle korove, ali i sprječava (zahvaljujući djelatnoj tvari mezotrion) naknadno nicanje određenih korova.

Izuzetno povoljni odnos cijene i učinkovitosti!

Rinidi WG

Herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu.

Primjenjuje se u količini 440 g/ha nakon nicanja kukuruza i korova u stadijima razvoja 3-9 listova kukuruza. Odličnog djelovanja na travne korove.

Dostupno u pakiranjima od 220gr i 440 gr!

Dicash

Selektivni sistemični herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu.

Primjenjuje se nakon nicanja (post-em) u razvojnim stadijima 2-5 listova

kukuruza u količini 0,6 l/ha (60 ml u 20-40 l vode na 1000 m²).

Herbicid – specijalist – za suzbijanje višegodišnjih širokolisnih korova ( slak i osjak), ali i jednogodišnjih ako osnovno prskanje ( nakon sjetve a prije nicanja) nije uspjelo.

Nic 4 OD

Nic 4 OD je herbicidno sredstvo namijenjeno suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih te nekih jednogodišnjih širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i kukuruzu za silažu.

Primjenjuje se u količini 1,0 l/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha.

Selektivnost u kukuruzu najbolja je kada se primjenjuje u stadiju razvoja kukuruza 3-5 listova, ali se može primjenjivati u stadiju razvoja kukuruza 2-8 listova.

Sredstvo Nic 4 OD može se koristiti za korekciju nakon slabijeg ili neuspjelog učinka zemljišnih herbicida ili nakon nicanja kukuruza bez prethodne primjene zemljišnih herbicida.

Optimalna učinkovitost sredstva postiže se primjenom za vrijeme toplog i vlažnog vremena.

ZAŠTITA ŠIROKOLISNIH KULTURA OD TRAVNIH KOROVA

Pantera QT

Herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih (travnih) korova u soji, suncokretu, šećernoj repi, krumpiru, nasadima jabuka, vinove loze i uljanoj repici.

Suzbijanje jednogodišnjih travnih korova:

• za korovske trave u stadiju 1-3 lista: 0,8-1 l/ha (80-100 ml na 1000 m²)

• za korovske trave u stadiju 3-5 listova: 1-1,2 l/ha (100-120 ml na 1000 m²)

• za korovske trave u stadiju većem od 5 listova: 1,2-1,5 l/ha (120-150 ml na 1000 m²)

Suzbijanje višegodišnjih travnih korova:

pirike (Agropyron repens), kada je visine 10-20 cm, u količini 1,75-2,5 l/ha (175-250 ml na 1000 m²)

divljeg sirka (Sorghum halepense) iz rizoma primjenom sredstva u količini od

1,5 l/ha (150 ml na 1000 m²) kada se korov nalazi u razvojnom stadiju od 3-5 listova

zubače (Cynodon dactylon), kada je visine 15-20 cm, u količini 2-3 l/ha (200-300 ml na 1000 m²)

Wish Top

Herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih korova u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu i povrćarstvu.

– Primijeniti u količini od 0,4 – 0,8 l/ha ako su prisutni jednogodišnji uskolisni

korovi.

– Primijeniti u količini od 0,4 – 1,25 l/ha ako su prisutni višegodišnji uskolisni korovi.

ZAŠTITA ŽITARICA OD BOLESTI

Jaguar

Sistemični fungicid preventivnog i kurativnog djelovanja za suzbijanje bolesti u ozimoj pšenici, ozimom ječmu i pšenoraži.

1) ozimom ječmu, za suzbijanje uzročnika mrežaste pjegavosti (Pyrenophora teres) i fuzarijske paleži klasa (Fusarium spp.) u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti, od početka vlatanja do pune cvatnje;

2) ozimoj pšenici, za suzbijanje smeđe hrđe (Puccinia recondita), žute hrđe (Puccinia striiformis), smeđe pjegavosti lista (Septoria tritici = Zymoseptoria tritici), smeđe pjegavostilista i pljevica (Leptosphaeria nodorum = Parastagonospora nodorum) i fuzarijskepaleži klasa (Fusarium spp.) u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti,od početka vlatanja do pune cvatnje;

3) pšenoraži (tritikaleu), za suzbijanje pjegavosti (Septoria tritici = Zymoseptoria tritici) i fuzarijske paleži klasa (Fusarium spp.) u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti, odpočetka vlatanjado pune cvatnje (BBCH 65).

Za suzbijanje fuzarijske paleži klasa (Fusarium spp.) optimalno vrijeme primjene sredstva je od završetka klasanja do pune cvatnje.

ZAŠTITA OD ŠTETNIKA

Deltagri

Nesistemični insekticid širokog spektra djelovanja (želučano i kontaktno) za suzbijanje štetnika u ratarstvu, povrćarstvu, vinogradarstvu, voćarstvu, ukrasnom bilju, industrijskom i krmnom bilju, te šumskim rasadnicima.

Kulture u kojima se može primjenjivati Deltagri:

PŠENICA, JEČAM, RAŽ, ZOB, SILAŽNI I KUKURUZ ZA ZRNO, DUHAN

GRAH, GRAŠAK, BOB, LEĆA, SLANUTAK, KRUMPIR, RAJČICA, PATLIDŽAN.

PAPRIKA, KRASTAVAC, TILVICE, DINJA, LUBENICA…

Za suzbijanje: lisnih ušiju, stjenica, sovica, kornjaša, tripsa, moljaca, cvrčaka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt