VAŽNO! – Obavijest o promjeni rješenja Folpan 80 WDG

Zbog promjena u Rješenju Ministarstva poljoprivrede za SZB Folpan 80 WDG od 31.siječnja 2018. zbog obaveze da se postojeća rješenja usklađuju s najnovijim propisanim MDK na području EU) na etiketi se mijenja i dopunjuje sljedeće (naglašavamo da je primjena na jabuci zabranjena):

Primjena: Kontaktni preventivni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na vinovoj lozi (vinske i stolne sorte grožđa) za suzbijanje plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,15 – 0,2 % (150-200 g/100 l vode) te smanjenje zaraze uzročnikom sive plijesni (Botrytis cinerea) u koncentraciji 0,2 % (200 g/100 l vode). Primjenjuje se u razmaku 7-10 dana. Preporučeni utrošak vode za primjenu prskanjem 800-1000 l/ha. Maksimalno dozvoljeni utrošak sredstva po primjeni/ha iznosi 2 kg/ha.

Ograničenja: Smije se primijeniti najviše četiri puta godišnje na istom nasadu. Veći broj primjena stimulira populacije štetnih grinja. Primjena iz zraka nije dozvoljena.

Mogućnost miješanja/Fitotoksičnost
: Ne smije se miješati s insekticidima na osnovi diklorvosa, heptenofosa i dimetoata, s bordoškom suspenzijom, uljnim sredstvima i akaricidima na osnovi propargita. Prije primjene u kombinaciji s koncentratima za emulziju treba provjeriti mogućnost miješanja. Dođe li do koagulacije, sredstva se ne smiju miješati. Pripremljeno škropivo treba odmah utrošiti jer hidrolizira u kisele produkte.

Karenca: 56 dana za stolne sorte vinove loze i 42 dana za vinske sorte vinove loze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt