EC gel roaches® -EC gel protiv žohara

Jedna kap gela može eliminirati i do 50 žohara ! Precizno doziranje pomoću štrcaljke !

INSEKTICIDNI GEL – MAMAC ZA SUZBIJANJE ŽOHARA
Vrsta formulacije: RB – mamac (pripremljen za uporabu); gel
Kategorija korisnika: široka javnost (amaterska upotreba)
Sastav (aktivna tvar): imidakloprid 2,15 % (CAS br.: 138261-41-3)
Dostupna jedinična pakiranja: 5g

EC GEL je insekticid namijenjen suzbijanju odraslih jedinki žohara: smeđi žohar (Blattella germanica), crni žohar (Blatta orientalis), američki žohar (Periplaneta americana). EC GEL protiv žohara je najučinkovitiji način rješavanja problema sa žoharima, jer uz insekticidnu tvar sadrži i snažan svježi mamac u obliku žoharima ukusnog gela.
Sadrži Bitrex, gorku tvar koja ga čini izrazito neukusnim ljudima i kućnim ljubimcima.

UPUTE ZA UPOTREBU

Prije uporabe pregledati prostorije koje se tretiraju i utvrditi jačinu napada i potrebnu dozu proizvoda. Prije nanošenja proizvoda provedite pregled kako biste provjerili stupanj infestacije i utvrdili pogođena područja. Gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki) koji omogućava jednostavnu i sigurnu uporabu, preciznu dozaciju gela u kapljicama, na za to predviđena mjesta. Prije primjene potrebno je ukloniti sve prirodne izvore hrane za žohare (ostatke hrane, otpad) kako bi se potaknuo unos hrane i ubrzao proces suzbijanja.

NAČINI NANOŠENJA
Otvoreno nanošenje mamca u obliku gela u kapljicama iz štrcaljke:
1. Ukloniti poklopac pritišćući ga pod kutom od 90º. 2. Staviti kapljice od 0,03 g (otprilike 3 mm u promjeru) na mjesta s najviše žohara; 3. Vratiti poklopac na štrcaljku kako bi se EC GEL mogao ponovo koristiti (jednom otvorena štrcaljka trebala bi se potrošiti unutar 6 mjeseci).

UPUTE ZA UPOTREBU ZA SPECIFIČNU NAMJENU
EC GEL protiv žohara nanesite isključivo u procjepe i pukotine, iza pokućstva i kućanskih aparata, na tamna, vlažna i topla mjesta (ispod sudopera i umivaonika, iza zahodske školjke, u blizini odvoda, iza hladnjaka, perilica suđa i ostalih kućanskih aparata), na mjesta gdje ima ostataka hrane i organskog materijala (ispod ili iza kuhinjskih ormarića, u blizini kanti za smeće, …), ali uvijek izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca. Proizvod se ne smije nanositi izravno na otvorene površine. Proizvod se ne smije miješati s drugim kemikalijama niti primijeniti na mjestima gdje je nedavno bio korišten neki drugi insekticid. Ne primjenjivati na drvenim ili poroznim površinama. Izbjegavajte dodir s tretiranim površinama. Mamak ne smije bit izložen suncu niti izvorima topline (npr. radijator).


PRIMJENA: ovisi o stupnju infestacije i vrsti žohara. (1 kap = 0,04 g).
– smedi žohari (Blattella germanica): 0,12-0,16 g/m² (3-4 kapljice/m²).
– crni žohari (Blatta orientalis): 0,16-0, 24g/ m² (4-6 kapljica/m²).
– američki žohari (Periplaneta americana): 0,16 g/ m²- 0,24 g/m² (4-6 kapljica/m²).

MJERE IZBJEGAVANJA RIZIKA ZA SPECIFIČNU NAMJENU
Izbjegavajte kontakt s očima i kožom. Ne primjenjivati na mjestima dostupnim djeci. Ne primjenjivati na područjima dostupnim životinjama. Ne nanositi na površine ili pribor koji može doći u kontakt s hranom/ hranom za životinje. Upotrebljavajte samo na skrivenim mjestima koja su teško dostupna i koja su podalje od vode.

PRVA POMOĆ
Ako proizvod dođe u kontakt s očima, obilno ispirite vodom barem 15 minuta. OBAVEZNO skinite kontaktne leće. Ako dođe do kontakta s kožom, operite je sapunom i obilnom količinom vode, ali bez trljanja. Ako je moguće, odvedite osobu u bolnicu i pokažite naljepnicu ili pakiranje kada je god to moguće. Ne ostavljajte otrovanu osobu samu. Medicinski savjeti za liječnike i sanitarno osoblje: Liječenje je simptomatsko i suportivno. AKO JE POTREBAN MEDICINSKI SAVJET, TREBATE IMATI PRI RUCI SPREMNIK ILI NALJEPNICU TE KONTAKTIRATI CENTAR ZA KONTROLU TROVANJA , te. 01/2348-342

HITNE MJERE ZA ZAŠTITU OKOLIŠA
Mjere opreza: Pazite da proizvod ne dospije u okoliš (površinsku i podzemnu vodu), kanalizaciju, odvode itd. tako da izradite zaštitne pregrade i zatvorite odvode. Obavijestite ovlaštena tijela o onečišćenju vodotokova, ispuštanju u odvode ili kanalizaciju… Metode i materijali za ograničavanje i čišćenje: Upotrijebite inertni materijal (pijesak, kaolin) koji će apsorbirati proliveni proizvod, skupite ga i odložite u spremnike ispravno označene kao spremnike za opasni otpad. Važno! Oprezno rukovati. Prije upotrebe pročitati priložene upute.

 SKLADIŠTENJE:
Stabilnost proizvoda pohranjenog u izvornom spremniku jest 2 godine u normalnim uvjetima pohrane. Čuvati u originalnom pakiranju. Držite spremnike čvrsto zatvorenima na suhom, hladnom i dobro provjetrenom mjestu. Čuvati na temperaturi od 5° C do 45° C. Vrlo otrovno za vodeni okoliš, s dugotrajnim učincima. Sadrži 1,2-bezizotiazol-3 (2H)- on i 2-oktil-1,2-tiazol-3-on. Može izazvati alergijsku reakciju. Čuvati izvan dohvata djece. Prije uporabe pročitati naljepnicu. Izbjegavati ispuštanje u okoliš. Sakupiti proliveno/rasuto. Odložiti sadržaj u/na u skladu s lokalnim propisima.

19 Responses

 1. Poštovani, evo vec godinu i pol se tih žohara ne mogu rjesiti…..gdje se sve nalazite da si nabavim taj gel?
  Novi Zagreb istok

  1. Poštovana

   Za sada nema, ali mozete ga naručiti, šaljemo pouzećem
   cijena je 49 kn + 25 kn p.t.

  1. Moze,
   da li zelite plaćanje pouzećem ( moguca nadoknada od strane HP) ili po ponudi ?
   CIjena 2 gela + p.t. je 15,42 €

   LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cjenik

Katalog

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt