EC gel ants® - EC gel protiv mrava

Insekticidni gel za suzbijanje mrava. Insekticid, vrsta biocidnog pripravka 18.

EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava.
Karakteristike proizvoda:

 – EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava: Faraonski mrav (Monomorium pharaonis), argentinski mrav (Linepithema humile) i crni mrav (Lasius niger)
 – EC GEL protiv mrava služi za upotrebu u unutarnjim i vanjskim prostorima; (u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima).
 – Proizvod sadrži gorku tvar koja je odbojna ljudima i kućnim ljubimcima.
 – MAKSIMALNA UČINKOVITOST – UČINKOVITO SUZBIJA CIJELU KOLONIJU MRAVA.
 – Konzistencija gela omogućava vrlo jednostavnu i preciznu aplikaciju u sve pukotine i praznine.
 – Insekticidni gel se primjenjuje pomoću posebnog aplikatora (pištolja), koji omogućava precizno doziranje i sigurnu primjenu, bez direktnog kontakta sa sredstvom.

AKTIVNA TVAR

FORMULACIJA

imidakloprid, 0,01%

RB mamac pripremljen za uporabu – gel

PREDNOSTI:

SPECIFIKACIJA:

  • široka javnost (opća upotreba)
  • U unutarnjim i vanjskim prostorima; (u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima).

NAPOMENE VEZANE UZ PRIMJENU:

  • Snažan svježi mamac u EC GEL-u privlači mrave, koji ga smatraju izuzetno ukusnom hranom.
  • Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja).
  • Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak, distribuiraju ga unutar kolonije, te njime hrane ličinke, a u konačnici i kraljicu, što dovodi do uništenja cijele kolonije. Odgođen letalni efekt vrlo je važan kako bi mravi imali dovoljno vremena da čestice gela prenesu do mravinjaka, što je preduvjet uništenja cijele kolonije.

Gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki/patroni), što omogućuje preciznu dozaciju gela na za to predviđena mjesta. Nanesite gel u kapljicama ili linijama pokraj mravljih staza, uz mravinjake, na mjesta na kojima ima mravi ili u procjepe i pukti ne na mjestima na kojima je uočena njihova prisutnost. Vanjska uporaba (terase, privatni vrtovi, okućnice): primijeniti na mjesta gdje je veća vjerojatnost pojavljivanja mrava:  nadstrešnice, krovni vijenci, na mjestima ulaska žica i cijevi u strukturu zgrada. Uklonite alternativne izvore hrane iz okoline koji bi mogli biti konkurentni.
Doziranje: 0,2 g/m² (1 kapljica = 1 linija od 3 cm duljine = 0,2 g mamca u obliku gela).
Nakon sedam dana pregledajte mjesta nanošenja i ako je potrebno ponovo nanesite gel dok kolonija ne bude u potpunosti uklonjena. U slučaju potrebe tretman se može ponoviti nakon 3 mjeseca.
Preporučuje se pranje ruku prije upotrebe mamca kako ne bi došlo do kontaminacije neugodnim mirisima poput duhana i sl. U blizini područja u kojima se nanosi sredstvo ne smiju se raspršivati druge kemikalije jer ga mogu kontaminirati i učiniti neprivlačnim mravima.
Ne upotrebljavajte na drvenim ili poroznim površinama. Ako je potrebno nanesite proizvod na neporoznu podlogu, npr. plastičnu foliju i njome prekrijte drvene ili porozne podloge. U vanjskim prostorima, tj. u slučajevima kada vanjski uvjeti utječu na proizvod (kiša, jaka izloženost suncu, prljavština itd.), proizvod treba ponovno nanijeti.
Proizvod pokazuje efikasnost veću od 90% mortaliteta unutar 15 dana.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI PRILOŽENU UPUTU!

Danon katalog možete preuzeti ovdje:

VIJESTI

Naučite

Svjetski dan vode

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Cilj svjetskog dana vode je upozoriti i podići svijest o 2 milijarde ljudi koji žive bez pristupa pitkoj

Pročitaj više »